Nyheter

Mener abort-utspillet fra Kirkens Nødhjelp ikke var avklart

Kirkens Nødhjelps (KN) representantskap var ikke kjent med beslutningen om å ta opp kampen for å sikre sårbare kvinners rett til abort. – Ukomfortabelt, mener misjonsleder i Frikirken.

– Vi føler oss svært ukomfortable med at KN på nytt drar fram denne saken uten å rådføre seg med oss som er oppdragsgivere, sier medlem i KNs representantskap og misjonsleder i Frikirken, Terje Bjørkås.

I 2012 la KN fram saken om å jobbe aktivt for retten til trygg og lovlig abort blant sårbare kvinner for representantskapet. Den gangen hadde flere frikirkelige medlemmer innvendinger til KNs formuleringer, ifølge Bjørkås. Nå er saken oppe på nytt.

DETTE ER SAKEN: Kirkens Nødhjelp angriper KrF for abortfeighet

Ingen avklaring

– Jeg ser at KN påberoper seg å ha en avklart forståelse med oss i denne saken, men jeg deler ikke deres oppfatning. Jeg forventer at dette blir en sak for neste representantskap, sier Bjørkås, som mener man heller må ha økt fokus på forebygging av uønskede svangerskap.

Representantskapsmedlem fra Nidaros Bispedømmeråd, Per Winsnes, ble også kjent med saken gjennom mediene. Han er åpen for å drøfte oppfordringen fra KN.

– Fra mitt personlige kristne ståsted ønsker jeg ikke å åpne for lovlig abort, men man må se på realitetene i det enkelte land og den enkeltes situasjon. KN oppfordrer til å finne legale måter å utføre abort på for å berge liv. Det tror jeg man må åpne for, sier Winsnes.

Han er tvilende til hvilken effekt det vil ha å legge press på andre land for å endre abortlover.

– Det er lett for oss som sitter i Norge å bestemme hva man skal gjøre i en annen kultur. Det har tatt hundrevis av år for oss å komme dit vi er i dag. Vi må ta innover oss hva vi faktisk kan forvente, sier Winsnes.

LES MER: Hareides svar om abort får Kirkens Nødhjelp til å stusse

Les mer om mer disse temaene:

Dana Wanounou

Dana Wanounou

Dana Wanounou er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land. Hun har også vært nyhetsleder og debattleder i avisen. Har du tips om saker, send mail til danawano@vl.no.

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter