ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Maner
 til Jihad

Islam Nets leder bruker en krigsretorikk som hever islamdebatten i Norge opp på et nytt og skremmende nivå, mener Linda Noor.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Verset han siterer brukes tradisjonelt til å mane til kamp og krig. Den norske oversettelsen sier «kjemp», men på arabisk ­betyr det «drep dem». Det er ganske alvorlig å bruke dette i et debattinnlegg, sier Linda Noor.

Hun viser til videoen fra Islam Net hvor lederen, Fahad Qureshi, holder en 55 minutters monolog rettet mot tre muslimske samfunnsdebattanter: Linda Noor, Shoaib Sultan og Ali Chishti. Der siterer han Koranen og oppfordrer norske muslimer til å «­komme seg ut på slagmarken», og erklærer jihad med penn.

Jihad

– Mine kjære brødre og søstre, jeg vil spørre dere oppriktig. Det er på tide å komme ut på slagmarken. Dette er ikke min kamp, det er vår kamp. Selv om det ikke er en fysisk kamp. Det er en kamp med penn. Hvis du kan skrive, skriv kronikker. Hvis du ikke kan skrive kronikker, skriv kommentarer på Facebook. For jihad med penn er mye enklere enn den fysiske Jihad, sier Qureshi­ i videoen.

Islam Net

  • Er den største muslimske ungdomsbevegelsen i Norge, med utgangspunkt i medlemstall, ifølge forsker Sindre Bangstad.
  • I fjor var 141.000 av muslimene i Norge registrert som medlemmer i islamske trossamfunn. Islam Net hadde i 2013 rundt 2.000 betalende medlemmer. Facebook-gruppen deres teller i dag over 16.000 medlemmer, men her kan hvem som helst melde seg inn, også meningsmotstandere.
  • Flere forskere mener Islam Net representerer salafisme, som er en moderne puritansk og reformistisk tilnærming til islam.
  • I denne retningen legges det avgjørende vekt på å vende tilbake til en bokstavelig tolkning av de islamske grunnlagstekster Koranen og hadith. Man ønsker å «renske» islamsk tro og praksis for det som anses som «ikke-islamske» elementer.
  • Kilde: Store Norske Leksikon

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer