ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

– Må være ekstremt nøye

Sylvi Listhaug balanserer på kanten av loven med innsamlingsaksjon for Åpne Dører, mener jussprofessor.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Skal man ta et slikt initiativ som statsråd, må man være ekstremt nøye på at det ikke gjøres i kraft av embetet man har som statsråd eller på vegne av regjeringen, sier jussprofessor Jan Frithjof Bernt.

Tirsdag kveld la innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ut en video og et innlegg på sin Facebook-side, der hun sammen med sin statssekretær Fabian Stang (H) tok initiativ til en innsamlingsaksjon til organisasjonen Åpne Dører.

«Det er mange som har ønsket å donere i mitt navn til NOAS. Det må de gjerne gjøre. Men jeg og mange andre vil heller at pengene skulle gått til de som virkelig trenger det mest av alle» skriver Listhaug med oppfordring om å gi 100 kroner til Åpne Dørers arbeid for å hjelpe forfulgte kristne.

LES OGSÅ: Listhaug startet dagen med frokost med syrere fra Storskog

Listhaugs aksjon

  • Tirsdag kveld lanserte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) på sin offentlige Facebook-side et initiativ for å gi penger til forfulgte kristne.
  • Sammen med statssekretær Fabian Stang (Høyre) retter hun et spark til november-aksjonen fra Norsk Organisasjon for Asylsøkere som lånte hennes navn og bilde til innsamling av penger.
  • Aksjonen har allerede fått mye oppmerksomhet i form av både heiarop og andre som mener hun med dette setter svake grupper opp mot hverandre.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer