Nyheter

Mål: Å sette dagsorden

Hva er det som har skjedd med Vårt Lands nettutgave, nyhetsredaktør Magne Henriksen?

– Vi har bygget om nettsiden vår slik at den kler bedre den journalistikken vi produserer. Den nye siden er ryddigere og penere, samtidig som den gir oss større fleksibilitet til å presentere stoffet vårt på en god måte. Vi har endret forsiden, men også lagt vekt på at artiklene presenteres på en måte som gjør dem innbydende og lett tilgjengelige.

– Blir det enklere å lese Vårt Land på mobilen nå?

– Absolutt. Vi har innført noe som i bransjen kalles for responsiv design. Det betyr at nettsiden i prinsippet er den samme uansett, men at den tilpasser seg den skjermen du leser på, enten det er mobilen, lesebrett eller en større skjerm.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Betalingsmur

– Og alt innholdet er fortsatt gratis?

– Inntil videre, ja, men dersom vi skal fortsette å levere kvalitetsjournalistikk, er vi nødt til å ta betalt for noe av innholdet vårt.

– Når blir det betalingsmur på vl.no?

– Jeg vil ikke angi noe tidspunkt, men det er nærmere nå enn før.

Oppdateres hele tiden

– Er det noen vits i å sjekke ut vl.no dersom jeg allerede har lest papiravisen?

– Mange ønsker å lese Vårt Land kun digitalt, og vi vet at nesten alle våre lesere konsumerer nyheter både på papir, nett og TV. Vi satser fortsatt på å lage en minst like god papiravis som i dag, men nettet har bedre plass til bilder, og vi har mulighet til å legge ut videoinnslag og lydklipp. Det viktigste er imidlertid at nettavisen kan oppdateres hele tiden, i motsetning til papiravisen som har deadline én gang i døgnet. For de løpende sakene vil det derfor være mye å hente på å bruke vl.no aktivt, også for dem som har papiravisen som sitt førstevalg.

– Når oppdaget du sist gang noe nytt på nettet?

– Sønnen min på åtte år viste meg en nettside med interaktive kart over verdensrommet sist uke. Det var utrolig kult.

Viktige spørsmål

– Hva vil du ha mer av på vl.no?

– Engasjerende saker som leserne snakker om rundt frokostbordet og som gjør dem i stand til å gjøre seg opp egne meninger om de viktige spørsmålene i livet. Vår journalistikk skal være relevant og sette dagsorden i de tusen hjem, på arbeidsplasser, i frivillig sektor, i kirker og andre trossamfunn, på Stortinget og i de viktigste debattkanalene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter