Nyheter

Listhaug på kristen velgerjakt

Sylvi Listhaug har det siste halvåret besøkt en rekke menigheter og kristne stevner. Torsdag var hun på Evangeliesenterets landsstevne på Østerbo. – Alle politikere ønsker seg velgere, sier ministeren.

– Jeg liker godt å besøke kristne menigheter som har solide, viktige kristne verdier i bunn. Det er en glede å få bli invitert til å snakke om de viktige sakene og utfordringene landet vårt står overfor.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har brukt det siste halvåret på å besøke menigheter og kristne stevner for å snakke om de sakene som opptar henne: kristne verdier, innvandring og integrering.

– Jeg har vært på besøk hos menigheter rundt omkring i landet, og responsen har vært veldig god. Jeg oppfatter at mange er enig i at vi må hjelpe flest mulig mennesker, skriver Listhaug i en e-post til Vårt Land.

LES OGSÅ: Kristenprofiler møtes i stevnedebatt

Applaus fra salen

Torsdag kveld var hun på plass på Evangeliesenterets landsstevne på Østerbo i Østfold. Der møtte hun KrF-leder Knut Arild Hareide til samtale rundt det politiske ansvaret for kristne verdier og kultur. I salen fulgte rundt 3.000 mennesker nøye med på hva de to profilerte kristenpolitikerne sa.

I løpet av et kvarters tid snakket de to rundt spørsmål knyttet til kristne verdier, søndagsåpne butikker og innvandring.

Informasjonsleder i Evangeliesenteret, Bjørn Gjellum, ledet samtalen og forteller at utgangspunktet for var å belyse et tema han opplever at mange, både i salen og ellers, er opptatt av: Hvordan skal vi ta vare på de kristne verdiene i et stadig mer sekulært og livssynsnøytralt samfunn?

– Hareide og Listhaug fikk applaus flere ganger under samtalen for ting de sa. Så man må jo tro at folk var fornøyd med det som ble sagt, sier Gjellum.

LES OGSÅ: Popartister protesterer mot Listhaug

Sterke inntrykk fra scenen

Tidligere denne uken sa Hareide til Vårt Land at han gledet seg til å diskutere med Listhaug.

– Vi har nok ulike tradisjoner for hva som er viktig for oss. Selv om Frp kanskje skiller seg litt fra det Evangeliesenteret står for, så er det bra at det kommer, sa KrF-lederen.

Listhaug forteller at det gjorde sterkt inntrykk å besøke Evangeliesenteret og høre historiene som ble delt fra scenen.

– For meg var det en glede å bli invitert og jeg stiller så klart opp når jeg har anledning. Evangeliesenteret gjør en fantastisk innsats for å hjelpe rusmisbrukere ut av det helvete de lever i. Vi fikk høre to historier som gjorde stort inntrykk på alle til stede.

– Vi må se vår neste

– Mange menigheter er engasjert i hjelpearbeid i andre land og vet svært godt at man greier å hjelpe flere ute enn hjemme fordi pengene strekker lenger der, sier Listhaug til Vårt Land.

Dette var et budskap hun også fikk delt på Østerbo.

– Menighetene vet at man må gjøre så mye man kan med de ressursene man har. Vi kan ikke gjøre mer enn vi evner, men det vi evner det skal vi gjøre, sa Listhaug fra scenen.

– Vi kan ikke ta imot alle, det har også kongen sagt. Men vi må aldri få nok med oss selv. Vi må se utover, og vi må se vår neste, var Hareides svar.

LES OGSÅ: Hareide-Listhaug i hverdagskamp om kristenvelgere

Vil vise takknemlighet

– Er det viktig for deg å markere deg som kristen politiker, Listhaug?

– For meg er kristne verdier, familien og min tro viktig. Det skammer jeg meg ikke over, og jeg kommer til å fortelle om mine meninger uansett hvilket fora jeg er i.

I mai i år var Listhaug på Visjon Norges mirakelkonferanse på Telenor Arena, og har altså også besøkt en rekke menigheter rundt om i landet. Samtalen på Østerbo omtales av flere som starten på KrF og Frps jakt på kristenvelgere før stortingsvalget neste år.

Gjør du dette for å samle velgere?

– Jeg stiller opp i så stor grad jeg kan for å vise takknemlighet for det som gjøres i frivilligheten, men også for å få kontakt med folk flest. Alle politikere ønsker seg velgere, sier Listhaug.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter