Politikk

– Like farlig som høyreekstremisme

Visekansler i Tyskland advarer mot Saudi-Arabias moské-finansiering verden rundt.

Den tyske visekansleren, Sigmar Gabriel, kritiserer Saudi-Arabias finansiering av ultra-konservative moskeer i utlandet, ifølge den tyske avisen Blid am Sonntag. Samtidig sier han at Vesten må se på Saudi-Arabia som en partner for å løse konfliktene i Syria og andre steder. I Saudi-Arabia er wahabisme, en sunni-muslimsk retning innenfor islam, landets statsreligion.

LES OGSÅ: Mekka er blitt milliardindustri

Som høyreekstreme. Til avisen advarer Gabriel mot det han kaller en radikal fundamentalisme som finner sted i salafist-moskeer, og sier den er like farlig som den høyreekstreme ekstremismen. Han ber staten gripe inn og bruke den samme målestokken mot ekstreme salafister som mot høyreekstreme.

Også parlamentarisk leder i Sosialdemokratisk parti i Tyskland (SPD), Thomas Oppermann, advarer mot spredning av wahabisme i Tyskland gjennom at Saudi-Arabia finansierer moskeer i landet, ifølge den tyske avisen «Welt am Sonntag». Men han sier at myndighetene vil følge nøye med slik at grunnloven overholdes.

LES OGSÅ: Saudi-Arabia får lederverv i FN

Uønsket. Tidligere i høst skrev flere medier at Kong Salman av Saudi-Arabia tilbød å bygge 200 moskeer til syriske flyktninger i Tyskland. Tilbudet ble da raskt slått ned på og kritisert av flere høytstående, konservative politikere i Tyskland, ifølge the Daily Mail. Flere av de tyske politikerne mente at Saudi-Arabia heller burde vise solidaritet med flyktningene, blant annet ved å gi dem et sted å bo. Saudi-Arabia har høstet sterk kritikk fordi de kun tar imot et fåtall av syriske flyktninger.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk