Nyheter

Kutter støtte til livssynsnøytrale rom

Bruker pengene på dialog mot radikalisering.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) er også religions- og livssynsminister. I revidert nasjonalbudsjett omdisponerer hun fire millioner kroner på to av feltene hun har ansvar for:

• Støttepotten til livssynsnøytrale rom blir kuttet med fire millioner kroner.

• Støttepotten til de som vil styrke tros- og livssynsdialogen for å hindre radikalisering og voldelig ekstremisme blir øket med fire millioner kroner.

Siden 2012 har det vært en prøveordning med å gi støtte til bygging av livssynsnøytrale seremonirom i kommunene. Men som følge av underforbruk i år blir bevilgningen kuttet med 4 millioner kroner.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Omdisponering

Pengene brukes heller til dialogtiltak og tiltak mot radikalisering i år. Regjeringen la i juni 2014 frem en handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme. Et av tiltakene i planen er å styrke tros- og livssynsdialogen.

– Dialog er vesentlig for å forebygge ekstremisme og radikalisering, det bygger en grunnleggende tillit som er avgjørende for å øke forståelsen, forebygge fordommer og redusere utenforskap. Fjorårets utlysning utløste stort engasjement i hele sivilsamfunnet, både trossamfunn, ideelle organisasjoner og kommuner engasjerte seg, sier kulturminister Thorhild Widvey.

I fjor delte Kulturdepartementet 2,2 millioner kroner til 13 ulike prosjekter. Nå skal det brukes fire millioner til.

LES OGSÅ: Styrker grensevokterne i Middelhavet

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter