ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

– Kristendom og utenomjordisk liv lar seg forene

Oppdagelsen av nye planeter er «dårlig nytt for Gud», mener tidligere rådgiver for Det hvite hus. – En vanlig misforståelse, mener forfatter Bjørn Are Davidsen.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Vi har gjort et viktig skritt mot å finne liv der ute. Fram til nå tror jeg ikke vi har funnet de rette planetene til det. Men nå har vi det rette målet i sikte, sier forsker Amaury Triaud ved Cambridge-universitetet om oppdagelsen av sju jordliknende planeter, ifølge NTB.

Planetene kretser rundt en dvergstjerne 39 lysår unna vårt eget solsystem og er alle på størrelse med Jorda. Dette er det mest lovende funnet så langt når det gjelder å finne forutsetninger for liv utenfor vårt eget solsystem, ifølge et internasjonalt forskerteam.

I kjølvannet av slike oppdagelser stilles ofte spørsmålet om det er mulig å forene kristen tro med et eventuelt funn av liv på andre planeter. Tidligere rådgiver for Det hvite hus, Jeff ­Schweitzer mener det er umulig. En jord 2.0 vil være dårlig nytt for Gud, mener han.

– Liv på andre planeter er t­otalt umulig å forene med ­religiøs tradisjon. Alle andre konklusjoner er ingenting annet enn å revidere historiske fakta for å bevare myten, skrev han i Huffington Post etter oppdagelsen av en jord­lignende planet i 2015.

Planeter

  • Funn av planeter utenfor solsystemet vi er en del av, skjer stadig oftere. På litt over 20 år har forskere funnet om lag 3.400 planeter som går i bane rundt andre stjerner, ifølge Nasa.
  • Vår galakse, Melkeveien, inneholder anslagsvis 200–300 milliarder stjerner. Funnet av de sju planetene er ytterligere bevis på at vår galakse kan inneholde titusener av milliarder av planeter – langt flere enn tidligere antatt – og som ligner på vår egen klode.
  • Ifølge anslag fra Nasa kan universet bestå av minst 2.000 milliarder galakser.
  • Kilde: NTB

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer