ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

KrFs medlemmer har blitt mer borgerlige

KrF fikk aldri igjen de venstreorienterte medlemmene og velgerne som de mistet da de valgte å samarbeide med Høyre, ifølge valgforsker.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Kristelig Folkepartis medlemmer heller klart mot borgerlig side, men det er også mange som velger Sp, sier professor Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen.

Årets utgave Medieundersøkelsen kaster nytt lys over medlemmene til de tre partiene Arbeiderpartiet, KrF og Høyre. Valgforsker Aarebrot har i en årrekke vært involvert i undersøkelsen, som utføres for Nordiske mediedager.

I år ble for første gang et stort og representativt utvalg medlemmer i hvert av de tre partiene spurt om sitt andrevalg – hvem de ville stemt dersom deres parti ikke fantes. Undersøkelsen gir et innblikk i KrF-grasrota og i partileder Knut Arild Hareides handlingsrom i det omdiskuterte samarbeidsspørsmålet.

Mens 35,1 prosent av KrFs medlemmer har Sp som sitt andrevalg, oppgir 34,4 prosent Høyre. Til sammenligning foretrekker bare 12,4 prosent Ap.

Ny undersøkelse

  • Et representativt utvalg på 647 medlemmer i Høyre, 547 i Ap og 604 i KrF ble spurt følgende som del av Medieundersøkelsen 2017:
  • «Dersom det partiet du er medlem av ikke eksisterte, hvilket parti ville du da stemme dersom det var stortingsvalg i morgen?»
  • Undersøkelsen ble gjort av Respons Analyse mellom 16. februar og 16. mars for Nordiske Mediedager.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer