Politikk

KrF-topper drev brannslukking om ja til «hen»

Ryddet bort tredje kjønn.

Etter et døgn gikk KrFs ledelse i går ettermiddag til aksjon og klargjorde at partiet ikke åpnet for et tredje kjønn – «hen».

– Kjønnskategoriene mann og kvinne er grunnleggende for familie og samfunn. Å etterstrebe kjønnsnøytralitet er skivebom. Det er ikke aktuelt for KrF å støtte en offentlig innføring av et tredje kjønn, uttalte KrF-leder Knut Arild Hareide.

Også nestleder Olaug Bollestad fant grunn til å publisere en lengre forklaring på sin egen Facebook-profil: «Det er ikke aktuelt for KrF å støtte en innføring av et tredje kjønn».

LES OGSÅ: KrF holder døren åpen for et tredje kjønn

Hen-uro

Uklarhetene startet onsdag morgen, da en melding på NRKs nettside bar tittelen: «KrF-Hareide holder døra åpen for hen».

– KrF er nok i utgangspunktet skeptisk for å åpne for en kjønnsbetegnelse med hen. Men vi ønsker å utrede dette, og vi ønsker å vite konsekvensene, sa Hareide til NRK.

Nedover i partirekker i KrFs kjernefylker opplevde flere tillitsfolk at KrF nå var på vei til å åpne for mer enn kjønnskategoriene mann og kvinne. Til stortingsapparatet kom det reaksjoner.

Hareide presiserer nå at en utredning av tematikken ikke «handler om å åpne døren for en tredje kjønnskategori, men for menneskene dette gjelder».

LES OGSÅ: Misjonstopp: – Nok med tre kjønn?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk