Nyheter

KrF-samarbeid vedtatt med klapping

Knut Arild Hareide overrasket delegatene, for plutselig var det endelige samarbeidsvedtaket på plass. Etter hvert kom det også applaus.

Det kom nemlig bardust på forsamlingen da KrFs leder oppsummerte landsmøtets debatt og sa at nå var diskusjonen om regjeringssamarbeidet til ende:

– Når jeg nå oppsummerer, vil jeg nå be om tilslutning for at det som var landsstyrets samarbeidsvedtak nå blir landsmøtets samarbeidsvedtak, sa Hareide.

Først lød det to-tre klapp fra forsamlingen. Så kom det flere. Og til slutt var det tradisjonell vedtaksapplaus – slik det gjerne lyder i politiske forsamlinger når dropper formell avstemning.

LES OGSÅ: Slik havner KrF i verdikollisjoner

Så var stunden kommet

Det var i november at KrFs landsstyre samlet seg om en regjeringsmodell. Hovedpunkter er sentrum-Høyre-løsning, åpning for andre løsninger om dette ikke går og da «mest sannsynlig opposisjon».

Men det er landsmøtet som formelt godkjenner en regjeringsløsning i KrF. For mange i salen var det ikke kunngjort hvordan dette skulle gjøres. Og så skjedde det altså ved at partilederen selv i sin seks minutter lange oppsummering av den politiske debatten, fortalte at stunden var kommet.

I debatten etter Hareides tale var det flere fylkestopper som ønsket åpning for samarbeid med Ap og andre sentrumspartier etter valget. Men i det lange ordskiftet var flertallet mer opptatt av å tale om distriktspolitikk og klassiske kjernesaker som menneskeverd.

LES OGSÅ: Olin ba Hareide ta med seg Støre hjem

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter