Nyheter

KrF-nestor Hans Olav Tungesvik er død

Tidligere KrF-stortingsrepresentant Hans Olav Tungesvik døde fredag, 81 år gammel.

Den tidligere stortingsrepresentanten var ute på sykkel da han kolliderte med en personbil i Skånevik i Etne i Hordaland mandag. Siden har han vært innlagt på Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader, hvor han døde fredag, melder Bergens Tidende.

LES OGSÅ: «Jakob Aano var varm og vidsynt»

– En bauta i KrF

Tungesvik var stortingsrepresentant for Hordaland KrF fra 1977 til -85, og parlamentarisk nestleder de to siste årene. Etter årene på Stortinget bygde han opp og var leder for Frihamn Psykiatriske senter fram til 2008.

– Det er med stor sorg jeg fikk meldingen om at Hans Olav Tungesvik har gått bort. Hans Olav var en bauta i KrF og en nestor innenfor psykiatrien i Norge. Hans varme hjerte gjorde at han sto på for dem som trengte det mest til siste dag, skriver KrF-leder Knut Arild Hareide i et innlegg på Facebook.

Tungesvik ble Cand.med. i 1964. Han hadde fem års allmennpraksis, og ble spesialist i psykiatri i 1975, og var fylkespsykiater i Finnmark fra 1975–77. Tungesvik ga i alt ut ni bøker, de fleste om medisinske og mentalhygieniske emner. Tungesvik var leder i Noregs Mållag fra 1965–70 og var hedersmedlem i organisasjonen. Han har også vært leder av Landsrådet for Misjonsalliansen, og av KrFs Seniorutvalg i perioden 2010–2015.

Tungesvik fikk Etne kommunes kulturpris 1995, og Kongens fortjenstmedalje i gull i 2007.

LES OGSÅ: Boken som endret kirken, Ap og KrF

Betydd mye for mange

Partileder Knut Arild Hareide skriver videre på sin Facebook-side:

«For meg var Hans Olav ein god ven som eg lytta til med særskild interesse. Han har følgt meg i heile mitt politiske liv sidan vi møttest i partiet for over 26 år sidan. Og han stilte opp for meg på gode dagar og meir krevjande dagar. Men det er ikkje berre meg. Hans Olav har betydd så mykje for så mange og vi i KrF har vore så stolte over hans gode gjerning. Han levde nær Jesus og nær menneske. Det er ei sann eldsjel med eit varmt hjarte, eit klart hovud og ein usedvanleg formuleringsevne som no er gått bort». 

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter