ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Krever hard front m ot Myanmar

De reiser fra undertrykking i Myanmar og ender opp i massegraver. – Vil norske myndigheter sette menneskerettigheter høyere enn norske selskapers profitt? spør lederen i Burmakommiteen.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

Audun Aagre i Burmakommiteen krever sterkere virkemidler i kampen for rohingya-minoriteten i ­Myanmar.

Foto: Burmakomiteen
Vis bildetekst
Nyhet

Malaysiske myndigheter har funnet 139 graver spredt over 17 forlatte leire i jungelen mellom Malaysia og Thailand. Det er ikke klart hvor mange mennesker som ligger i hver av dem, men den største kan inneholde levninger av så mange som 100 mennesker. Det er uklart hvem som ligger i gravene, men ifølge nyhetsbyrået AP ligger de i leire der rohingya-muslimer har blitt samlet av menneskesmuglere.

Politifolk blant de mistenkte

Den ene av de malaysiske gravene skal ligge bare hundre meter unna en massegrav avdekket på thailandsk side av grensen tidligere denne måneden. Men de som er funnet i Malaysia skal være mye større.

Basert på gravfunnene tror myndighetene at to eller tre av leirene kan ha vært bebodd inntil for to uker siden, skriver engelske The Guardian. Siden nyttår har 37 mistenkte menneskesmuglere blitt arrestert av malaysisk politi og det var under etterforskningen av disse at politiet fant leirene. To av de arresterte var politimenn. Under en pressekonferanse lovet politisjef Khalid Abu Bakar at ingen vil bli spart i etterforskningen, heller ikke myndighetspersoner.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer