Nyheter

Knust drøm for generasjoner av kurdere

15 millioner kurdere i det sørøstlige Tyrkia opplever nok en gang at drømmen om økt selvstyre er i ferd med å bli knust.

Etter søndagens angivelige kurdiske terrorangrep i Ankara med 37 drepte, har Tyrkia ytterligere intensivert sin militære kampanje mot den forbudte, kurdiske PKK-geriljaen. Siden i fjor høst er hundrevis av kurdere drept i angrepene mot kurdiske byer i sørøst, både sivile og militante.

LES MER: Nordmenn lærer kurdere å drepe IS-krigere

Volden eskalert

Ifølge den tyrkiske hæren skal 279 medlemmer av PKK-geriljaen være drept bare i bydelen Sur i Diyarbakir, Tyrkias største kurdiskbefolkede by, siden slutten av desember.

Volden har eskalert kraftig etter at en to og et halvt år lang våpenhvile med PKK brøt sammen i juli i fjor. Den tyrkiske hærens angrep retter seg spesielt mot kurdiske byområder der ungdommer har bygget barrikader og erklært selvstyrte soner.

LES OGSÅ: Kriger mot IS med tusj som våpen

Portforbud

Tyrkiske myndigheter har svart med å innføre døgnkontinuerlig portforbud over lengre tid, kombinert med massive militæraksjoner.

Hærens aksjoner og portforbudene i urbane områder er omstridte, og kritikere mener sivile kurdere rammes hardt i ly av regjeringens kamp mot PKK-geriljaen. Offisielt er målet er å «opprettholde orden og sikkerhet etter økt terroraktivitet».

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Geir Ove Fonn

Geir Ove Fonn

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter