Nyheter

Kjempet for færre flyktninger

Listhaugs nye statssekretær, Hanne C. S. Iversen, ivret for flyktningkutt i hjemkommunen.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) nye statssekretær, Hanne C. S. Iversen, har kjempet iherdig mot økt bosetting av flyktninger i hjemkommunen Harstad.

Etter at stortingsflertallet sa ja til 8.000 syriske kvoteflyktninger i vår, gikk Frp-leder Siv Jensen ut og ba kommunene om å boikotte bosetting da hun åpnet kommunevalgkampen i august.

LES MER: «Listhaug er en provokatør med bakkekontakt»

Ønsket omkamp

I Harstad gikk Frp-leder og ordførerkandidat Hanne C. S. Iversen ut i kommunevalgkampen og sa at kommunen ikke hadde plass til noen av de 53 flyktningene kommunestyret hadde vedtatt å ta imot. Iversen ønsket omkamp etter valget.

– Ja, all den tid vi ikke har noen plan for hvor de skal bosettes og hvordan vi skal håndtere de 120 som allerede står i kø for å finne bolig i Harstad kommune, sa Iversen til NRK Troms.

I mai sa Iversen til Harstad Tidende at ved å takke ja til flere flyktninger, ville kommunen presse opp prisene på boligmarkedet, noe som ville presse særlig unge ut av markedet. Da forslaget fra Frp om kun å ta i mot 20 flyktninger ble votert over, fikk det bare Frps to stemmer.

LES MER: Ber Listhaug droppe frykt-snakket

Mye krutt

Hanne C. S. Iversen var fram til i går gruppeleder for Frp i Harstad kommunestyre. Hun har tidligere vært varaordfører i Harstad. Til lokalavisen sier Iversen dette om statssekretærjobben for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug:

– Dette er et saksfelt med mye krutt i seg. Jeg er veldig opptatt av å verne familien.

Hun er redd for at eventuelle friske uttalelser i debatter om flyktninger kan ramme barna hennes.

LES MER: «Siv Jensen har tatt makten over regjeringen med Frps hjertesaker», skriver Erling Rimehaug

Høyre holder tak

Listhaug skal ha tre statssekretærer. I tillegg til Iversen får hun dagens statssekretær i Justisdepartementet, Jøran Kallmyr (Frp) og Høyres Marit Berger Røsland. At en av Listhaugs statssekretærer kommer fra Høyre er et signal om at feltet også er svært viktig for regjeringens største parti.

Røsland kommer fra stillingen som statssekretær ved Statsministerens kontor. Hun har tidligere vært politisk rådgiver i Utenriksdepartementet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter