Nyheter

Kirkeuro ga nye medlemmer

De to trossamfunnene til Norsk Luthersk misjonssamband og Indremisjonsforbundet fikk over 800 nye medlemmer i fjor. – Et resultat av uroen i Den norske kirke, mener ImF-general.

– Vi er ikke opptatt av antall medlemmer i vårt trossamfunn. Men vi har åpnet for denne muligheten for de som har meldt seg ut av Den norske kirke og vil bli medlem hos oss, sier generalsekretæren i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) Øyvind Åsland til Dagen.

I 2015 opprettet NLM et trossamfunn som skulle være «en havn» for dem som ikke følte seg hjemme i Den norske kirke. Bakgrunnen er blant annet motstanden mot likekjønnet vigsel i organisasjonen. Ved årsskiftet hadde trossamfunnet 685 medlemmer. 518 av disse kom i fjor, ifølge Dagen.

60 prosent vekst

Også Indremisjonsforbundets (ImFs) trossamfunn fikk en sterk medlemsvekst i fjor. 294 av trossamfunnets 749 medlemmer meldte seg inn i løpet av 2016.

– Jeg mener at antall innmeldte er som forventet. De fleste som meldte seg inn i fjor, kom i perioden etter Kirkemøtet og fram til sommeren, og det var ikke uventet. Det er et resultat av den uroen som har vært, ikke minst det siste året, sier generalsekretær Erik Furnes.

LES OGSÅ: Medlemmene tikker inn til nytt trossamfunn

Ikke nytt rush

I fjor vedtok Kirkemøtet i Den norske kirke å innføre en liturgi som kunne brukes av likekjønnede par. Den nye liturgien blir endelig vedtatt på årets kirkemøte, men verken Furnes i ImF eller Åsland i NLM tror på et nytt medlemsrush til deres trossamfunn.

– Noen har sagt at et slikt vedtak blir det som får begeret til å renne over når det gjelder deres medlemskap i Den norske kirke. Men det prinsipielle vedtaket om homofili ble gjort på forrige kirkemøte. Derfor er jeg ikke så sikker på om den formelle innføringen får så store konsekvenser, sier Erik Furnes.

Verken NLM eller ImF gir ekstra rettigheter til de som også er medlemmer i organisasjonenes trossamfunn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter