Nyheter

Kirkene jakter på monsterjegere

Folk på jakt etter pokémons er selv blitt gjenstand for «jakt»: Flere menigheter bruker mobilspillet til å komme i kontakt med unge mennesker.

Mobilspillet Pokémon Go, som bruker omgivelsene og augmentert eller utvidet virkelighet for å føre spillere til bestemte destinasjoner for å fange virtuelle figurer kalt Pokémons (kort for Pocket monsters), har tatt verden med storm. Over store deler av den vestlige verden kan du se ungdommer og unge voksne gå i flokk for å finne sin neste Pokémon.

Flere kirkeledere og andre kristne har tatt til orde for å bruke mulighetene spillet gir for å tiltrekke seg spillere og evangelisere for dem. Flere av destinasjonene i spillet kalt Pokéstops (landemerker) eller Pokégyms (virtuelle møtesteder) ligger nettopp i nærheten av kirkebygg og kristne forsamlingshus som spillerne normalt kanskje ikke besøker.

I USA har flere kirkelige oppslagstavler blitt utstyrt med beskjeder som «Finn Pokémons utenfor - finn Jesus inne» og «Jesus bryr seg om Pokémon-spillere».

LES MER: Pokémon-trøbbel på kirkegården

– Ønsk dem velkommen

Også Church of England oppfordrer menighetene sine til å bruke spillet for å tiltrekke seg og ønske velkommen nye mennesker til kirken.

«Deres kirke kan være et ‘PokéStop’ - bygninger og landemerker i det virkelige liv som spillerne må besøke for å få visse elementer de trenger for å spille spillet … Pokémon Go gir derfor kirker rundt om i landet en flott mulighet til å møte mennesker fra sitt område som kanskje ikke vanligvis kommer til kirken», heter det på kirkens hjemmeside.

Kirken oppfordrer menighetene til å sette opp skilt og ønske spillerne velkommen inn i kirkerommet.

Den norske kirke har foreløpig ikke kastet seg på Pokémon-bølgen.

– Vi har ikke tatt stilling til dette og har ingen planer om det foreløpig, sier kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig til KPK.

LES MER: Holocaust-museum ber monsterjegerne forsvinne

Presteskole lagde pokémon-fest

På Southwestern Baptist Theological Seminary i Texas, USA skal seks personer ha blitt kristne etter at det ble arrangert Pokémon-fest på campus som innehar tre Pokégyms og over tre dusin Pokéstops, melder Baptist Press.

– I motsetning til tidligere evangeliseringsprosjekter vi har gjort var dette en sjelden mulighet der vi ikke trengte å gå ut å finne folk, men der folkene kom til oss, sier Joshua Clayton, en av masterstudentene som sto bak arrangeringen av festen.

Skolens internat-koordinator, Jonathan Baldwin, var med og evangeliserte og sier at han fikk se to spillere ta imot Jesus.

– Samtalen startet om spillet og fortsatte til skole og fremtidige studieplaner. Jeg benyttet sjansen til å fortelle om hvordan Gud reddet meg under mitt siste år på college og hvor fantastisk mitt nye liv i Herren er. Det er alltid spennende å se Gud frelse mennesker og alltid forfriskende å gjenfortelle historien sin, sier Baldwin.

LES MER: Derfor blir vi hektet på Pokémon go

Kaller spillet ondskap

På nettsiden Premier har blant andre kommunikasjonssjefen ved London School of Theology, Matt Adcock og nettsideutvikler James Doc fra det kristne IT-nettverket Kingdom Code, har forsvart å utnytte spillet til evangelisering.

Men ikke alle kristne er like begeistret for å omfavne mobilspillet og bruke det aktivt. I kommentarfeltet på Premier tar flere til orde for at Pokémon-spillet er ondskap og djevelsk, og at kristne derfor ikke bør samarbeidet med det eller bruke det i evangelisering.

– Demonisk verdenssyn

En som advarer kristne mot Pokémon Go, er amerikanske Pastor David Brown i First Baptist Church of Oak Creek. Han har en mastergrad i teologi, en Ph.D i historie og spesialiserer seg på historien om den engelske Bibelen. Han er også president i Logos Communication Consortium, en forskningsorganisasjon som produserer et stort utvalg av materiale som advarer kristne om farer i dagens kultur.

– Siden mange kristne ikke er bevisst på å følge et bibelsk verdenssyn kan de spille Pokémon Go og ende opp med å følge et satanisk og demonisk verdenssyn, sier Brown til VCY America.

Han mener verdenssynet i det populære spillet er verdslig og spiller på personlig tilfredsstillelse som det advares mot i Jakobs brev i Bibelen og derfor kan kalles demonisk.

– Jakob forteller oss at det verdenssynet er verdslig, det utelater Bibelen, det spiller på seksuelle begjær og er djevelsk, sier Brown.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter