Nyheter

Kirken slår et slag for religionsdialog

Kirkemøtet ønsker at det satses offensivt på religionsmøte og dialog i Den norske kirke.

Mens regjeringen strammer inn flyktningpolitikken og Donald Trump snakker om å bygge murer, er Den norske kirke opptatt av å skape religionsmøter og dialog.

– I en situasjon med raske samfunnsendringer bør kirken være med på å skape gode rom for møter mellom mennesker og samtale og refleksjon om utfordringer i vårt samfunn, leste saksordfører Kjartan Bergslid fra komiteens innstilling under Kirkemøtet.

– Arbeid med dialog med annerledes troende springer ut av vår kristne tro og vårt kall.

LES MER: Kirkerådets leder lover å lytte til mindretallet

– Det viktigste arbeidet

Mange av Kirkemøtets delegater uttalte seg positivt om dialogarbeidet til kirken og pekte på alt som allerede skjer av slikt arbeid rundt om i menighetene.

– Dette er den viktigste saken samfunnet står overfor og jeg tror dette er det feltet der samfunnet trenger kirken mest, sa Anne Enger fra Borg bispedømme.

– Det er viktig å peke på at samfunnet endrer seg. Med dialog kan vi unngå mange konflikter. Vi har mulighet til det, hjerte til det og penger til det, sa Enger.

LES MER: Nær full uttelling for Åpen folkekirke i Kirkerådet

Lære av barn og unge

Det ble også flere ganger påpekt fra talerstolen at det ikke bare er kirken som skal lære barn og unge om dialog, men at det også bør gå motsatt vei.

– Når det gjelder dialog er det vel så ofte at kirken må lære av barn og unge. Kompetansen er ofte høyere hos dem enn blant kirkens ansatte, sa Kristin Gunleiksrud Raaum fra Oslo bispedømme.

– Ikke sammenblanding

Komiteen som har jobbet med religionsdialogsaken på Kirkemøtet fikk også skryt for å være mer offensive i sin innstilling enn saksutredningen, men mange pekte samtidig på at en ikke må sammenblande religionene.

– Det er viktig at gudstjenestene er tydelig kristelig forankret, sa Stian Berg fra Agder og Telemark bispedømme.

– Det er en utfordring ikke å sammenblande religionene. Vi må se på mulighetene for dialog, men jeg er veldig skeptisk til å dra nyåndelighet inn i gudstjenesten, la Rikke Elisabeth Grevstad Kopperstad fra Møre bispedømme til.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter