Nyheter

– Kirken er gjennomsyret sosialistisk

Sylvi Listhaug vil heie fram de konservative kristne miljøene.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp), som tidligere har tordnet mot «godhetstyranniet» i det norske samfunnet, mener Den norske kirke er «gjennomsyret sosialistisk».

Det sier statsråden i et intervju med Dagen.

Det var i høst det rant over for Listhaug da biskopene i Den norske kirke engasjerte seg i asyldebatten. «Godhetstyranniet rir det norske samfunnet som en mare», sa hun og truet med å melde seg ut av folkekirken.

LES MIN TRO-INTERVJUET MED LISTHAUG: – Jeg fikk barnetroen i gave fra farmor

Ja til de konservative

Listhaug sier hun synes det er bra med sterke konservative kristne miljøer. Den norske kirke betegner hun som «gjennomsyret sosialistisk».

– Når Kirken begynner å blande seg ensidig inn i oljeleting i Lofoten, tenker jeg at man har gått altfor langt. Det gjør ingenting om de konservative kreftene får mer å si, sier statsråden til Dagen.

Listhaug sier hun mener asyldebatten handler om hvilket samfunn Norge skal være i fremtiden, og frykter for velferdsordningene og de store kostnadene ved å hjelpe folk i Norge, i stedet for å hjelpe folk i de mye omtalte nærområdene.

LES OGSÅ: Ny kulturminister har mindre inderlig forhold til folkekirken

KrFs Ap-flørt

– Til sjuende og sist er det viktig å bruke pengene der nede, og sikre at familier som nå sitter der uten håp, får det, og at ungene får skolegang, nok mat og en anstendig plass å bo. Moralsk er det mye viktigere å hjelpe mange enn få som har økonomi til å komme seg hit.

Hun sier videre at hun er bekymret for flørtingen mellom KrF og Arbeiderpartiet.

– Ap har gått i bresjen for å redusere familiens rolle, at staten fyller en stadig større del av vår hverdag, og at barn skal i barnehagen. Vi står for det motsatte, for mer frihet til enkeltmennesker. Familien må fungere, ellers blir det problemer, sier den nye ministeren.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter