ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Kirkeledere kan stenges ute fra Israel

En ny lov gjør at personer som oppfordrer til boikott av Israel og de okkuperte områdene ikke vil få innreise. – Udemokratisk og farlig vei, mener norsk kirkeleder.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Jeg er dypt bekymret over utviklingen internt i Israel. Det er ganske alvorlig at loven også rammer de som handler i tråd med internasjonal lov og tar til orde for boikott av varer fra bosetningene, sier generalsekretær for Mellomkirkelig råd, Berit Hagen Agøy.

Den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset, vedtok mandag en ny lov som gjør det forbudt å gi visum eller oppholdstillatelse til utlendinger som oppfordrer til kulturell, akademisk eller økonomisk boikott av Israel, melder den israelske avisen Haaretz.

Innreiseforbudet vil gjelde enhver person som «med viten og vilje» tar til orde for boikott av Israel og der det «er en rimelig sjanse for at oppfordringen har en effekt». Loven gjelder ikke bare boikott av Israel, men enhver israelsk institusjon eller område som Israel kontrollerer. Dermed omfatter visumforbudet også de okkuperte områdene.

Mellomkirkelig råd, Den norske kirkes «utenrikskomité», har tatt til orde for å boikotte varer fra bosettingene på Vestbredden. Rådet krever også at ingen norskeide selskaper eller statlige fond investerer i fond som bidrar til å opprettholde okkupasjonen. Innreiseforbudet gjelder også for personer som arbeider for en organisasjon som oppfordrer til boikott.

BDS-bevegelsen

  • BDS-bevegelsen ble startet av 171 palestinske organisasjoner i 2005 og fikk raskt internasjonal oppslutning.
  • BDS står for boikott, deinvestering og sanksjoner.
  • Målet er å få slutt på okkupasjonen av Vestbredden og Golanhøyden, gi fulle rettigheter til israelske arabere og mulighet for palestinere som ble fordrevet i 1948 til å returnere.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer