Nyheter

Kirkefond ber romfolk reise

Romfolk ble bedt om ikke å tigge på kirketrappa. Nå har de slått leir like ved.

– Vi kommer til å ta kontakt med politiet og be om at de sørger for at aktiviteten opphører, sier seniorrådgiver Ivar Tollan i Opplysningsvesenets fond (OVF) til Porsgrunns Dagblad (PD).

Han viser til at det igjen ble oppdaget aktivitet og overnatting på et sandtak på Eidanger i Porsgrunn denne uka. Sandtaket, som eies av OVF, ligger et steinkast unna Eidanger kirke. Forrige gang sandtaket ble benyttet til camping, hendte det at romfolk tigget penger før gudstjenesten.

– Vi startet da en dialog med tiggerne. De forsto at dette ikke var passende, og aktiviteten opphørte, sier kirkesjef Johannes Sørhaug til avisen.

LES OGSÅ: Sa unnskyld til norske rom

Penger til kirken

Porsgrunns Dagblad skriver at romfolk tidligere har benyttet sandtaket på Eidanger i Porsgrunn til overnatting, men at disse ble bortvist av politiet etter at OVFs anmodning ikke ble fulgt.

– Sandtaket er verken egnet, eller regulert, til denne typen formål. Før eller siden må vi ta jobben med å rydde opp. Det er best å få gjort det før søppelmengden blir for stor, sier Tollan til PD.

Opplysningsvesenets fond er et selvstendig rettssubjekt som jobber etter instruks fra Kulturdepartementet. Fondet eier blant annet prestegårder og presteboliger som brukes av prester i Den norske kirke, men også skog, tomter og aksjer som skal gi avkastning til drift av Den norske kirke.

Følg oss på Facebook og Twitter!

15 personer

Ifølge en gravemaskinfører på sandtaket har romfolk hatt tilhold der i ett år. Onsdag morgen traff avisen flere rumenere på stedet. En av dem fortalte at de er en gruppe på 15 personer, fordelt på tre biler, og at de har overnattet der den siste måneden.

– Noen ganger sover vi her. Andre ganger nede ved Statoil, eller i Tønsberg, sier vedkommende.

Biskop i Agder og Telemark, Stein Reinertsen, hadde fredag ikke tid til å kommentere denne saken.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter