Nyheter

Kanadisk ordfører ber Graham bli hjemme

Franklin Graham er uønsket i Vancouver, men festivalarrangør nekter å ta ham av plakaten.

Ordføreren i Vancouver i Canada ber arrangørene av en kristen festival neste uke om å ta Franklin Graham av programmet. Ordfører Gregor Robertson viste til evangelistens uttalelser om homofile og muslimer da han møtte festivalarrangørene sist onsdag.

– Hvorfor kan de ikke invitere en annen evangelist, en som ikke er så kontroversiell? spør ordførerens rådgiver Tim Stevenson, ifølge Christian Today.

– Et budskap om fred

Festivalen er ventet å trekke mer enn 25.000 mennesker i tidsrommet 3.-5. mars, men har pådratt seg kritikk fra flere hold. Kristenledere i Vancouver har uttalt at Franklins offentlige uttalelser i det siste er i strid med «Jesu budskap om rettferdighet og kjærlighet for alle».

Lederen for festivalen, Giulio Gabeli, avviser imidlertid å avlyse Grahams besøk. Han mener kritikken mot evangelisten har skapt overdrevet frykt og bekymring, men at Graham fortsatt har mye støtte i byen.

– Han kommer ikke for å egge til hat, men for å proklamere et budskap om fred, sier Gabeli.

LES OGSÅ: Trekker seg fordi Graham «skaper fiendebilder av muslimer»

Kommer til Norge

Franklin Graham kommer til Norge i desember. Kampanjen i Oslo Spektrum var ment som et bredt, tverrkirkelig prosjekt, men en rekke personer har de siste ukene trukket seg fra styre og rådgivende komité. Bakgrunnen er primært Grahams uttalelser om muslimer og hans støtte til president Donald Trumps innreiseforbud.

LES OGSÅ: UDI mener par løy om id – vil kaste ut familie på tolv

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter