Nyheter

John-Erik og Kjell-Jostein første par ut

Ordføreren i Eidsvoll skal gifte seg med sin samboer 18. februar. Det blir antakelig den første likekjønnede vielsen i Den norske kirke.

– Det sies at dette blir den første i Norge. Jeg kan i hvert bekrefte at det blir den første kirkevielsen av likekjønnede i dette bispedømmet, sier biskop i Borg, Atle Sommerfeldt til Eidsvoll og Ullensaker blad.

Onsdag starter Kirkemøtet i Den norske kirke og der kommer det med all sannsynlighet til å bli vedtatt en liturgi som kan brukes av likekjønnede. Den vil være gyldig fra 1. februar – onsdag om én uke.

Biskopen vier selv

Det er biskop Sommerfeldt som skal vie John-Erik Vika, eidsvollordføreren, og samboeren Kjell-Jostein Andersson. At en biskop foretar en vielse er ganske sjeldent, ifølge Sommerfeldt

– Dette er en begivenhet som jeg vil være med på å fronte. Dette har vært en kontroversiell sak, og når den første likekjønnede vielsen i bispedømmet skal finne sted, finner jeg det naturlig å være med, sier han.

Sommerfeldt synes det er viktig at ordføreren velger å gjøre bryllupet såpass offentlig.

– Et fint signal til likekjønnede, sier han.

– Blir sterkt

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum skal overvære vielsen, men skal ikke delta på noe vis.

– Jeg skal være til stede i vielsen, men bare som gjest. Det handler om deres kjærlighet. Det blir veldig sterkt og fint å få lov til å være til stede, sier hun til Vårt Land.

Det gifteklare paret vil ikke uttale seg til media før det endelige vedtaket er gjort.

– Vi vil ha dette helt avklart før vi uttaler oss, selv om det må et jordskjelv til for at den nye liturgien ikke skal bli vedtatt, vil en bør være løftet av skuldrene våre, sier Vika til Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter