Nyheter

Jenny Jordahl er lei av rumpesnakk

Tegneserieskaperen mener media gang på gang bruker nesten alt som et påskudd til å vise avkledde kvinnekropper.

Tegneserieskaper, illustratør og forfatter Jenny Jordahl er opptatt av å gi unge noen verktøy for å forstå hvorfor vi oppfører oss som vi gjør.

– Det er straks kvinnedagen. Hvorfor er du feminist?

– Fordi jeg vil at alle skal ha like muligheter. For meg er det viktig å gi unge noen verktøy for å forstå og takle samfunnet, og spre kunnskap om strukturene som gjør at vi oppfører oss som vi gjør. Hvorfor skal kvinner være vakre og menn barske? Hvorfor føles det flaut for gutter å vise følelser? Hvorfor finnes det færre forbilder for kvinner enn for menn? Hvor er alle de historiske kvinnene?

LES MER: Norske Jenny gjør klimakaoset enklere å forstå

Innføring i feminisme

– Boken «F-ordet», som du har skrevet med Marta Breen og Madelein Schulzt, ble nylig kåret av kulturdepartementet som årets beste fagbok for barn og unge. Hvordan føles det?

Det er skikkelig kult å vinne pris! Det er en slags innføringsbok i feminisme – jeg har hørt noen kalle den en hakkespettbok i feminisme, det synes jeg var en god beskrivelse. Den tar for seg alt fra en oversikt over feministiske debatter, tips og triks til hvordan man kan møte ulike argumenter og hersketeknikker, til hvordan kvinner fremstilles i media.

LES MER: «Kvinnediskriminering er ikke noe nytt i vår kultur», skriver Berit Aalborg

Erter media

– Og om noen dager lanseres en ny bok, med den interessante tittelen «Den store rumpefeiden, og andre glimt fra medias bakside». Dette må du forklare nærmere?

– Vi ser at media gang på gang bruker nesten alt som et påskudd til å vise avkledde kvinnekropper. «Slik får du sprettrumpe på en-to-tre», «Kjendis avslører sine beste rumpetips». Både jeg og Marta Breen, som jeg har skrevet boken med, er temmelig oppgitt, for å si det mildt. Boka er et sammensurium av blogginnlegg, eksempler fra reklame og media, tegneserier og litt til. Det er litt erting av media – men det er en morsom bok, selv om den tar for seg et alvorlig tema.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter