Nyheter

– Jøder er ikke trygge i Malmö

Skuespiller Kim Bodnia føler seg ikke trygg som jøde i Malmö. Det var en av grunnene til at den danske skuespilleren trakk seg fra TV-serien Broen.

– Malmö er ikke et trygt sted for jøder, sier skuespiller Kim Bodnia i et intervju med israelsk TV.

Han oppgir den gryende antisemittismen i den svenske byen som en av grunnene til at han trakk seg fra den dansk-svenske TV-serien Broen. Der portretterte han politimannen Martin Rohde.

Bodnia har selv jødisk bakgrunn, og følte seg ikke trygg under innspillingen i Malmö.

– Det er klart at jødehatet i byen gjorde det enklere for meg å takke nei til en tredje sesong, sier han.

LES MER: Eldre har negative holdninger til jøder

Uenigheter om rollefiguren

Tidligere har den danske skuespilleren sagt at det var uenigheter rund manus og hans karakter som gjorde at han trakk seg. Det holder han fortsatt fast ved.

– Det var mange grunner til at jeg trakk meg. Det var lenge snakk om at min karakter skulle gå «under cover». Han skulle infiltrere hatmiljøer i fengslene. Denne ideen likte jeg.

Bodnia var i Hollywood da detaljene for tredje sesong ble planlagt. Da han kom tilbake fikk han vite at skuespillerne ville ha mindre innvirkning på handlingen i serien enn først planlagt.

– Det passet meg ikke, sier han.

LES MER: – Har dere møtt en jøde før?

Tysk journalist i Israel

For tiden er Bodnia i Israel for å promotere den israelske TV-serien «Hostages». Her spiller han en tysk journalist som kommer til Jerusalem for å dekke den israelske statsministeren sin begravelse.

– Det var nok flere som syntes at det var spesielt å velge et israelsk drama fremfor en suksess som Broen. Men jeg prøver å vise noe med dette, og håper at folk vil forstå det i fremtiden, sier Bodnia til den israelske TV-kanalen.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter