Nyheter

Israelsk politi gikk inn i al-Aqsa-moskeen i Jerusalem

Israelsk politi tok seg søndag inn i et av de helligste stedene i islam, al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem, under et sammenstøt med palestinere.

De palestinske opprørerne flyktet inn i moskeen og kastet steiner og bensinbomber mot politiet fra innsiden, melder avisa Jerusalem Post.

– I lys av den alvorlige konfrontasjonen og de eskalerende handlingene til opprørerne, og med mål om å forhindre ytterligere skader på politiet, gikk en politistyrke noen meter inn i moskeen for å lukke dørene mens opprørerne fortsatt var inne, for å gjenopprette ro og orden, skrev israelsk politi i en uttalelse etter hendelsen.

Det er foreløpig ikke meldt om noen sårede i hendelsen. Ifølge en fotograf fra nyhetsbyrået AFP ble seks palestinere pågrepet.

LES OGSÅ:Et enda bedre ­Jerusalem

Frykter uro

Det var utplassert ekstra politistyrker i gamlebyen i Øst-Jerusalem natt til søndag, grunnet frykt for uro i forbindelse med at tusenvis av jøder samler seg for sin årlige bønneseremoni ved klagemuren, som ligger like ved.

Al-Aqsa-moskeen, som er verdens sjuende største moské, er et av de helligste stedene i islam. Jøder har lov til å gå inn på området, men får ikke lov til å be der, grunnet frykt for sammenstøt med palestinerne.

I november gikk israelsk politi inn i al-Aqsa-moskeen, noe som fikk Jordan til å reagere kraftig. Jordan har overoppsynet med de hellige muslimske stedene i Jerusalems gamleby, og som svar tilbakekalte landet sin ambassadør fra Jerusalem. Ambassadøren ble sendt tilbake i februar – tre måneder senere.

LES OGSÅ: – Tempelhøyden er den mest sensitive kvadratkilometeren på jorden

Omstridt

Al-Aqsa-moskeen ligger på plassen Haram al-Sharif, som kalles Tempelhøyden av jødene. Dette området blir karakterisert som verdens mest omstridte religiøse sted, ettersom stedet er hellig for både jøder, muslimer og kristne. Både Klagemuren, Gravkirken og al-Aqsa-moskeen ligger i gamlebyen.

Israelsk politi stenger rett som det er al-Aqsa-moskeen for muslimer, men lar vanligvis kvinner og eldre menn komme inn for å be.

Det internasjonale samfunnet ser på Øst-Jerusalem, der gamlebyen ligger, som okkupert palestinsk territorium, mens Israel mener Øst-Jerusalem er en integrert del av Israel etter at den palestinske delen av byen ble annektert.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter