Nyheter

Israel innkaller FN-ambassadører til hastemøte

Israels ambassadører i FN-land som stemte for full byggestans i de ulovlige bosetningene på den okkuperte Vestbredden, er innkalt til møter hos det israelske utenriksdepartementet.

Alle ambassadører med unntak av USAs representant er bedt om å komme til Utenriksdepartementet for «personlige møter» søndag, opplyser departementets talsmann Emmanuel Nahson.

Myndighetskilder sier til Haaretz at de kan forvente seg en real reprimande, og Ynet skriver at de er innkalt til tross for at de ikke arbeider på søndager og at det er jul.

Landene med ambassadører i Israel som stemte gjennom resolusjonen, er Russland, Kina, Japan, Ukraina, Frankrike, Storbritannia, Angola, Egypt og Spania.

I alt 14 av 15 medlemmer i FNs sikkerhetsråd stemte fredag for resolusjonsforslaget. USA unnlot å stemme, hvilket betyr at de ikke la ned veto slik de har hatt som praksis.

– Avgjørelsen som ble fattet, var skammelig og fordomsfull, men vi tåler det. Det vil ta tid, men denne avgjørelsen vil bli annullert, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu lørdag.

DETTE ER SAKEN: Trump: FN-resolusjon vil forvanske fredsforhandlinger

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter