Nyheter

Israel henter 25 surrogatbabyer fra Nepal

Blir de førster som får plass på flyet.

Israelske myndigheter planlegger å hente 25 spedbarn som er født av surrogatmødre for israelske borgere i jordskjelvrammede Nepal.

Israel sender en militær delegasjon for å tilby hjelp og hente sine statsborgere fra Nepal etter jordskjelvkatastrofen som har kostet over 2.500 menneskeliv.

LES MER: – Etterskjelvene holder oss utendørs

Mange israelere

De 25 babyene ble nylig født i Katmandu av indiske surrogatmødre, opplyser det israelske utenriksdepartementet. Mellom 600 og 700 israelere er i Nepal, i tillegg til de 25 surrogatbarna som nylig ble født – samt deres surrogatforeldre, de fleste av dem homofile par.

LES MER: «Denne gangen kom skjelvet oss ekstra nær»

Spedbarna og deres israelske familier blir de første som får plass på flyet som sendes til Nepal, opplyser talsperson Sabine Hadad i det israelske innenriksdepartementet søndag.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Omstridt

Mange par reiser til Nepal for å hente barn født av surrogatmødre. Praksisen er omstridt, og kritikerne peker på at surrogati utnytter fattige kvinner.

I henhold til israelsk lov er det bare heteroseksuelle par som kan få barn gjennom surrogatmødre, og derfor reiser mange homoseksuelle par og enslige israelere som vil ha barn, ofte til utlandet. Selv om israelske par har mulighet til å bruke amerikanske surrogatitjenester, velger mange å se østover ettersom surrogati er mye billigere der enn i Vesten, skriver nyhetsbyrået AFP.

Israel sender også to flylaster med 95 tonn humanitær bistand og 260 mennesker som skal hjelpe til i redningsarbeidet. Blant dem er det 122 leger og sykepleiere, og de skal sette opp et feltsykehus som kan behandle 200 mennesker per dag. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter