Nyheter

– Irsk homo-ja et nederlag for menneskeheten

– Veldig trist, mener Vatikanets nummer to.

Folkeavstemningen som førte til at likekjønnede kan gifte seg i Irland, er ikke bare et nederlag for kristne prinsipper, men også et nederlag for menneskeheten, ifølge Vatikanet.

– Må vise hensyn

Uttalelsen kommer fra Vatikanets statssekretær kardinal Pietro Parolin, som regnes som nummer to i Vatikanet og omtales ofte som «visepave».

– Resultatene gjør meg veldig trist. Som erkebiskopen av Dublin har uttalt, må kirken vise hensyn til realitetene. Men i den forstand at den, etter min mening, må doble sitt engasjement og gjøre en innsats for å evangelisere, sa Parolin under en seremoni tirsdag kveld. Uttalelsene ble publisert av Vatikanets radio onsdag, og er den mest kritiske reaksjonen på forrige ukes folkeavstemning.

LES OGSÅ: Kirkevalget får flest kandidater som støtter homovigsel

Langt mildere

Dublins erkebiskop Diarmuid Martin reaksjon var langt mildere enn Parolins, og visepavens uttalelser er ventet å føre til nye debatter om kirkens holdning til homofiles rettigheter og likestilling.

Irland er det første landet i verden som legaliserer homofilt ekteskap etter en folkeavstemning. Resultatet utgjør en historisk omveltning i landet hvor homoseksualitet var forbudt ved lov helt fram til 1993.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter