Nyheter

IOM: 2.000 båtflyktninger har omkommet i år

Så langt i år har 2.000 flyktninger og migranter omkommet i forsøk på å krysse Middelhavet, viser nye tall fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

– Vi har i helgen dessverre nådd en milepæl hvor 2.000 migranter og flyktninger har dødd, sier IOM-talsperson Itayi Virri.

LES OGSÅ: Flyktningspørsmålet splitter Norge


Organisasjonen opplyser at rundt 188.000 har blitt reddet i forsøk på å krysse Middelhavet hittil i år. De fleste ankommer Italia (97.000) og Hellas (90.500).
Antallet omkomne er mer enn dobbelt så mange som i samme periode i fjor. Totalt mistet 3.279 livet i 2014.

Det har vært en nedgang i antall døde siden mai, mest sannsynlig på grunn av flere EU- og Frontex-skip i området, men ferden over Middelhavet er fortsatt livsfarlig, ifølge IOM.

– Nedgangen i antallet som har omkommet i Middelhavet de siste månedene, viser at redningsarbeidet har fungert, sier seniorrådgiver Pål Nesse i Flyktninghjelpen.

Følg oss på Facebook og Twitter!


Det norske maritime bidraget skal i utgangspunktet være i Middelhavet i seks måneder.
– Men tallene på mennesker som har omkommet i Middelhavet viser tydelig viktigheten av å fortsette redningsarbeidet, sier Nesse.
Ifølge Kripos ble 395 migranter mandag tatt om bord i Siem Pilot etter en ny redningsaksjon. Av dem var 154 barn, mange under fem år.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter