Nyheter

Inviterer til religionsdialog på Slottet

Kong Harald og dronning Sonja skal samtale med 14 forskjellige, religiøse samfunn.

Neste uke er representanter fra Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) invitert til gjestebud på slottet. De inviterte er medlemmer i STLs 14 medlemsorganisasjoner.

Ifølge pressemeldingen fra kongehuset er kongen og dronningen opptatt av mangfoldet i det norske samfunn og håper arrangementet vil bidra til dialog og økt innsyn i hverandres ulike tro og livssyn.

Deltar i samtalene

– Skal kongeparet delta i samtalene, eller skal de bare være observatører?

– Det er lagt opp til runde bord, der også kongen og dronningen deltar i samtalene, sier assisterende kommunikasjonssjef ved Kongehuset, Sven Gj. Gjeruldsen.

– Hva håper kongeparet at de kan lære av gjestebudet?

– Norge er et multikulturelt samfunn som rommer mange ulike tros- og livssyn. Kongeparet er opptatt av å bli bedre kjent med disse, samt ha en dialog som kan bidra til å øke forståelsen for den enkeltes ståsted, sier han.

Utfordrende matservering

Matservering er en utfordring når så mange religioner møtes siden det finnes en rekke religiøse regler for mat, hvordan den skal lages og hva som kan spises.

Under gjestebudet vil det bli servert mat fra de ulike samfunnenes høytidstradisjoner. Det er slottets kjøkken som står for maten og sørger for at alle får noe de kan spise.

– Alle de religiøse reglene blir ivaretatt, sier Gjeruldsen.

– Tar mangfoldet inn i varmen

STL er veldig glad for invitasjonen.

– Dette synliggjør at kongehuset tar borgernes mangfold helt inn i varmen og søker ny kunnskap om hvordan de ulike tros- og livssynspraksiser fungerer i Norge. Det oppleves som en anerkjennelse av STL som en viktig påvirkningsagent for et mer likestilt og romslig samfunn, sier sekretariatsleder Anne Sender.

Gjestebudet avsluttes med musikalske innslag som legger vekt på verdiene som de ulike kulturene overfører til barna gjennom eventyr, sang og musikk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter