ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

– Innvandrere tilpasser seg norske verdier

Den norske majoriteten tilpasser seg ikke innvandrernes verdier, melder forsker. Likevel antyder politikerne at innvandring og islam truer norske og kristne verdier.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Jeg har bodd på Tøyen og Grønland i Oslo hele mitt voksne liv, men har ikke blitt mindre glad i øl og bacon av den grunn. Nordmenn blir ikke mer like innvandrere, men innvandrere – eller i hvert fall barna deres – blir faktisk mer like nordmenn, sier Fafo-forsker Jon Horgen Friberg.

Debatten om norske og kristne verdier preger starten på valgkampen. Den skjøt fart da Sylvi Listhaug (Frp) sa til VG at innvandring setter press på norske og kristne verdier.

I en rapport fra Fafo slår Friberg fast at «assimilering – både økonomisk, religiøst, kulturelt og sosialt – ser ut til å være en overordnet trend» blant barn av innvandrere. Etnisk og religiøs bakgrunn får «gradvis mindre betydning for livssjanser, holdninger og verdier».

Rapporten ble blant annet omtalt i Utrop nå nylig.

Rapporten

  • «Assimilering på norsk: Sosial mobilitet og kulturell tilpasning blant ungdom med innvandrerbakgrunn», Fafo-rapport 2016:43.
  • Presenterer de første funnene fra et langsiktig forskningsprogram som følger et kull ungdommer gjennom utdanningssystemet og ut i voksenlivet.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer