Nyheter

Innmeldingene tikker inn til nytt trossamfunn

Men Trossamfunnet NLM vil ikke bli en havn for frustrerte kirkemedlemmer.

Rundt 60 personer har meldt sin interesse for å bli med i det nye trossamfunnet som Norsk Luthers Misjonssambands er i ferd med å opprette, skriver Dagen.

Få timer etter at innmeldingsskjemaet ble lagt ut på deres nettsider torsdag ettermiddag, hadde trossamfunnet mottatt rundt 30 e-poster fra interesserte.

– Hvis vi dobler tallet, kan det kanskje indikere hvor mange som vil melde seg inn, sier Øystein Engås, leder av NLM Norge, til avisen.

LES MER: En milepæl for Kirke-Norge

Flertall for

I sommer sa et klart flertall på Misjonssambandets generalforsamling ja til at organisasjonen etablerer trossamfunn i egen regi. 548 stemte for, mens 121 stemte nei. Nå har hovedstyret fått på plass vedtekter og styre, og torsdag ble det åpnet formelt for tilslutning.

– Alle formaliteter er nå ivaretatt, men det vil nok ta noen uker før fylkesmannen i Oslo og Akershus har godkjent opprettelsen, sa generalsekretær Øyvind Åsland til Vårt Land tidligere denne uken.

NLM er Nord-Europas største misjonsorganisasjon, med om lag 50.000 tilhørige. De aller fleste av dem er nå medlemmer av Den norske kirke. Medlemstallet i det nye trossamfunnet kan potensielt bli flere titalls tusen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Økt interesse

Engås registrerer at kirkevalget har økt interessen for trossamfunnet. Men han ønsker ikke at de skal bli en havn for frustrerte kirkemedlemmer.

– Vi er opptatt av å formidle hva dette egentlig er. De som er frustrerte over Den norske kirke må først og fremst finne et lokalt kristent fellesskap å være aktiv i, men vi vil ikke avvise noen som vil være aktiv i NLM. Vi mistenkeliggjør ingen på den måten, sier han til Dagen.

Det nye styret i trossamfunnet består av Ole Kristian Sameien, Ranveig G. Solli og Arild Løvås. De vil også melde seg inn i trossamfunnet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter