Nyheter

– Ikke nytt at sosialister, kristne eller ei, er uenige med meg

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun fører en politikk som er «helt nødvendig for landet».

Frp-statsråden slår tilbake mot kritikken fra to unge SV-ere:

– Det er ikke noe nytt at sosialister, enten de er kristne eller ikke, er uenige med meg. Det som jeg gjør er å drive en politikk som er helt nødvendig for landet, både på innvandringsområdet og integreringsområdet. Vi må sette økte krav, sier Listhaug til Vårt Land.

Verdier

Til Vårt Land onsdag sa Freddy Øvstegård, SV-listetopp i Østfold og nestleder i Sosialistisk Ungdom, at Listhaug provoserte ham kraftig:

– Jeg er provosert over hvordan Sylvi Listhaug og andre politikere bruker kristne og norske verdier i et sammensurium i sin skremselspropaganda. For meg som også er kristen, men sjelden flagger det offentlig, føler jeg at jeg at jeg må si ifra. Dette er stikk i strid med de verdiene jeg tror på. Som å stille opp for de som trenger hjelp.

Han går særlig i rette med Listhaugs uttalelser om at innvandringen setter de kristne verdiene under press. I et intervju med VG 14. juli uttalte hun at «jo større innvandring vi har år etter år etter år, desto større press får vi på norske verdier, kristen kultur og tradisjon»

LES MER – Listhaug bruker kristne verdier i kulturkrig.

Monopol

Øvstebø – og Solveig Skaugvoll Foss fra Oslo SV – mener Listhaug og hennes likesinnede forsøker å bruke kristne verdier i en omfattende kulturkrig.

– Man prøver å skape seg et monopol på kristne verdier og later som man prater på vegne av en veldig stor gruppe av kristne i Norge. Men verken jeg eller mange andre kristne i Norge kan stille oss bak det som ble sagt, sa Skaugvoll Foss til Vårt Land.

Kulturarv

– Monopoliserer du kristne verdier, Listhaug?

– Absolutt ikke, men jeg mener det er viktig å snakke om den kristne kulturarven, som har formet dette samfunnet, som sammen med andre påvirkninger har gitt oss mange viktige verdier. Jeg tror mange tar dette for gitt, sier innvandrings- og integreringsministeren, og legger til:

– Husk på at i mange samfunn rundt om i verden så lever folk i ufrihet, de lever uten likestilling, uten religionsfrihet, uten ytringsfrihet, alt det som vi tar som selvsagt. Då er det viktig å stå opp for disse verdiene og huske på at de heller ikke kommer av seg selv her.

LES MER Derfor snakker Støre om kristen kulturarv

Hjelp

– Er de kristne verdiene likhet og solidaritet er under press?

– Det som på mange måter er under press er på mange måter solidaritet. For meg handler det om å hjelpe flest mulig mennesker. Mens SV ønsker å ta flest mulig til Norge, og dermed bruke penger her fremfor å hjelpe de mange i nærområdene til krig og konflikt. For meg er dette usolidarisk. De som kommer er de som klarer å finansiere reisen til Europa, noe som koster mye.

Listhaug sier hun mye heller vil hjelpe de mange som ikke har råd til å reise til Europa.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter