Nyheter

– Ikke «forsvarlig varsling»

Lisa Wade vil ikke svare på om tips til media er oppsigelsesgrunn.

«Ledelsen i Oslo katolske bispedømme er opptatt av åpenhet og å få alle fakta på bordet», skriver Lisa Wade, fungerende administrativ leder i Oslo katolske bispedømme (OKB), i en e-post.

Vårt Land har stilt henne en rekke spørsmål over telefon. Blant spørsmålene var disse:

• Hvilke følger får det å være «illojal» i Oslo katolske bispedømme?

• Er illojalitet oppsigelsesgrunn?

• Flere katolikker sier at medlemssaken går på samvittigheten løs. Vil dere hindre medarbeidere i Den katolske kirke i å følge sin samvittighet ved å ta kontakt med media?

• Er disse begrensingene i ytringsfriheten en del av arbeidsavtalen til OKBs ansatte?

LES OGSÅ: Advarer mot å snakke med journalister

Viser til etterforskning

Wade ønsket ikke å svare muntlig, men har sendt Vårt Land to e-poster. Hun svarer ikke direkte på spørsmålene, men skriver følgende:

«Som vi blant annet har skrevet i den omtalte mailen, oppfordrer vi våre medarbeidere å kontakte politiet eller ledelsen om de har noe vesentlig å melde. Av hensyn til politiets etterforskning og Fylkesmannens granskning av saken, har vi ikke muligheten til å gå i ytterligere detalj. Vi ber om forståelse for dette.»

Følg oss på Facebook og Twitter!

Arbeidsmiljøloven

I en ny e-post skriver hun:

«Hvis ansatte mener at det er behov for å forsikre seg om at fylkesmannen og politiet får ytterligere informasjon, kan de sende den til ledelsen av OKB eller til fylkesmannen eller politiet direkte, hvis de er i tvil om ledelsen sender den til fylkesmannen eller politiet. Å sende informasjon til media vil derfor som et klart utgangspunkt ikke være ‘forsvarlig varsling’ etter arbeidsmiljøloven.»

LES OGSÅ: – Vi publiserer ikke løse påstander

Til slutt skriver hun at bispedømmet som enhver annen organisasjon har «rett til å sørge for at informasjon blir formidlet dit det er behov. Kommunikasjon mellom arbeidsgiver og arbeidstaker er interne forhold som ikke vedkommer offentligheten.»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter