Nyheter

«Ikke beroliget» etter møte med Islamsk Råd

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier hun ikke er beroliget etter møtet med Islamsk Råd (IRN). Organisasjonen sier den vil fortsette som før.

Det har vært uro rundt Islamsk Råd etter at det ble kjent at en tildeling på nær en halv million kroner til organisasjonens arbeid med brobygging, kommunikasjon og dialog, ble brukt til å ansette den nikab-kledde kvinnen Leyla Hasic (32) som administrasjonsmedarbeider.

Kulturministeren Linda Hofstad Helleland (H) kalte Islamsk Råd Norge inn på teppet og ba juristene i departementet vurdere om Islamsk Råd fortsatt oppfyller betingelsene for å få statsstøtte.

– I invitasjonen til møtet understreket jeg behovet for å snakke om rådets rolle som dialogpartner og paraplyorganisasjon for muslimer i Norge. De var innstilt på å kun snakke om nikab, Leyla Hasic og ansettelsen. Jeg ble ikke veldig beroliget av dette møtet, sier kulturministeren til NTB.

LES MER: Forutså nikab-bråket

Fortsette som før

– Jeg stilte spørsmål om hvilke strategier de har videre for sin rolle som dialogpartner og brobygger. De svarte at de vil fortsette som før, sier Helleland

– Nå har jeg innhentet deres vurdering av situasjonen de står i og deres rolle som representativt organ. Vi vil fortsette vårt arbeid i departementet med å kartlegge om vi mener kriteriene for tilskudd til en representativ paraplyorganisasjon for muslimer er oppfylt, sier Helleland.

Generalsekretær Mehtab Afsar har bestemt avvist at Islamsk Råd har villedet departementet i sin søknad om brobyggermidler.

– I søknaden skrev vi eksplisitt at vi ønsket å styrke sekretariatet, så vi kunne få mer tid og rom til å være ute og ha dialog og bygge bro, sa Afsar på Dagsnytt 18 i forrige uke.

LES MER: Tror halvparten vil skifte organisasjon

Første kvinne

Fram til ansettelsen av Hasic, som er den første kvinnelige ansatte i IRN, var Afsar den eneste faste ansatte i sekretariatet, i tillegg til to personer som jobber fulltid med halal-sertifisering.

Islamsk Råd fremholdt på en pressekonferanse etter møtet med Helleland at de mener det ville være lovstridig å ikke ansette Leyla Hasic fordi hun bærer nikab.

IRNs advokat Are Aurlien understreket at IRN mener formålet med ekstrabevilgningen til en ny stilling ikke er brutt.

– Møtet ble dessverre litt kort, men vi ser fram til flere konstruktive møter, sa advokaten.

Afsar opplyste også at det ikke er aktuelt for Hasic å trekke seg fra stillingen.

LES MER: Krever statlig halal-godkjenning

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter