Nyheter

Hun blir ny styreleder i Blå Kors

Til daglig jobber hun i bokbransjen, men Tine Stensen (52) kjenner Blå Kors fra før.

I helgen blir Trine Stensen valgt til ny styreleder i Blå Kors.

– Hvorfor sier du ja?

– Jeg er opptatt av hvordan barn har det, og Blå Kors er en stor og viktig organisasjon. Jeg synes det er stort å bli spurt, og en ære å få være med på dette laget. Det er også viktig for meg at Blå Kors først og fremst ser menneskene og ikke bare problemet, og så hjelper til med å løse problemene. De ser ikke menneskene som problemet.

Hvordan kjenner du Blå Kors?

– Jeg har jobbet på rusfeltet tidligere. Jeg var leder og bygget opp organisasjonen Av-og-til, der Blå Kors er en av mange organisasjoner bak.

LES MER: 2016: Et skjebneår for ideell velferd?

Mer enn fag

– Hvilken betydning har det at Blå Kors har et kristent, diakonalt tankesett i bunnen?

– Jeg tror at det er en dimensjon ut over det faglige som er viktig. Både for medlemmene og Blå Kors som organisasjon ligger troen på mennesket og skaperverket i bånn. Jeg tror man merker det når man møter den diakonale omsorgen.

– Hva blir utfordringen?

– For Blå Kors er det å utnytte de totale ressursene, de frivillige og de flotte fagfolkene som jobber på institusjonene og virksomhetene. Å klare å foredle og utnytte de ressursene slik at man når flest mulig, både folk flest og de som trenger spesiell behandling og hjelp.

LES MER: – Blå Kors, Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon er fyrtårnene i en skadelig omsorgsindustri

En sterk aktør

– Hva ønsker du særlig å sette på dagsorden?

– Det blir viktig å bidra til at vi kan videreføre den omstillingen som har vært i Blå Kors. Jeg håper å bidra til å nå enda lenger med det allsidige arbeidet Blå Kors driver. Og så er det viktig at vi anses som en selvfølgelig, stor, sterk og viktig partner i rusomsorgen.

– Hva ønsker du mer av i norsk politikk?

– Jeg har alltid hatt et sterkt hjerte for frivillig og ideell sektor. Å ha et godt samspill mellom ideelle, kommersielle og statlige virksomheter tror jeg er det beste for samfunnet. Det har jeg sett både på kulturfeltet og sosial- og helsesida tidligere.

LINN HERNING: «De manipulerer oss til å tro at de er ideelle aktører»

Respekten

– Hva er hellig for deg?

– Respekten for menneskene er noe jeg setter svært høyt og forsøker hver dag å etterleve.

– Hvem ville du snakket med nå?

– Helseministeren. Både fordi jeg synes han har gjort mye bra på sitt felt, og fordi han sitter med mye makt på det området vi jobber på.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter