Nyheter

Human-Etisk Forbund nedringt etter nisseforbud i Stavanger

Måtte svare mange om julesang-nynning på «desembersamling» på Nylund skole.

– Vi har fått flere henvendelser enn vanlig, og har i løpet av formiddagen jobbet med å tilbakevise de feilaktige påstandene som ofte kommer om Human-Etisk Forbund når slike saker dukker opp, sa kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbund, Agnieszka Bryn, til HEFs egen nettavis Fritanke.no torsdag.

«Skyllebøtter i sosiale medier»

Onsdag skrev Stavanger Aftenblad at Nyland skole i Stavanger la opp til nynning av «Deilig av jorden» og til å bytte ut ord som «nisse» og «jul» i diverse sangtekster på «desembersamlingen» for elevene. Dette av hensyn til dem som opplever julas religiøse innhold som støtende.

Saken førte til at Human-Etisk Forbund fikk «skyllebøtter i sosiale medier», skriver Fritanke.no, som trekker fram Dagen-redaktør Vebjørn Selbekks Facebook-status som eksempel på at humanetikerne får skylden når noen utfordrer norske juletradisjoner: «Hvem som står bak dette tullet? Humanetikerne selvfølgelig. De har i mange år prøvd å mistenkeliggjøre julemarkering i skolen.»

– Ingenting imot nisser

Agnieszka Bryn avviser at Human-Etisk Forbund har noe å gjøre med det som skjedde i forbindelse med Nylund skoles desembersamling.

– Vi i Human-Etisk Forbund har selvsagt ingenting imot at skoler synger om jul og nisser. Jula er en viktig og samlende fellestradisjon i Norge som vi selvsagt også er en del av, sier Bryn.

Etter Aftenbladets oppslag gikk rektor ved skolen ut og sa at det hele var en misforståelse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter