Nyheter

Høyre- og Frp-kvinner ber Høie si ja til eggdonasjon

Stortingspolitikere i Høyre og Fremskrittspartiet ber egen helseminister snu om eggdonasjon i Norge.

– Hvis en mann har problemer med fruktbarheten, sier vi «det fikser vi for deg». Men hvis en kvinne har problemer, vil vi ikke hjelpe. Det synes jeg er underlig, sier Kari K. Kjos (Frp), leder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, til Aftenposten.

Hennes klare oppfordring til helseminister Bent Høie (H) er å si ja til at kvinner kan donere egg på lik linje med at menn i Norge kan donere sæd. Hun får støtte av Kristin Vinje, stortingsrepresentant og nestleder i Oslo Høyre.

– Oslo Høyre har vedtatt at Høyre bør si ja til eggdonasjon. Jeg har spilt inn forslag til programkomiteen om at dette bør inn i det nye partiprogrammet, sier Vinje.

Etter det Aftenposten erfarer skal lederne for de fire samarbeidspartiene på borgerlig side møtes i løpet av januar for å diskutere de vriene spørsmålene knyttet til bioteknologi.

Frp sier i sitt partiprogram ja til eggdonasjon. Regjeringspartner Høyre har hittil sagt nei, men punktet om «nei til eggdonasjon» var strøket i det første utkastet til partiprogram for neste periode.

LES OGSÅ: Abortturistar søkjer til Norge

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter