Nyheter

Her er det mest populære bibelverset i 2016

Den elektroniske bibelversjonen YouVersion har målt hvilke bibelvers som er mest populære blant sine 250 millioner brukere.

«Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje», står det i Paulus brev til romerne kapittel 8, vers 28.

Det er bibelverset som flest brukere delte, bokmerket eller understreket i bibel-appen til YouVersion i fjor. Verset er delt 550.000 ganger totalt. Til tross for det, er verset bare på topp i 9 av de 88 landene som YouVersion måler – blant annet Norge.

LES OGSÅ: 1 av 4 leser juleevangeliet hjemme

Fredstanker

Det verset som topper flest land-lister er Jeremia kapittel 29, vers 11:

«For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.»

Verset lå på topp i 29 av de 88 landene, blant annet Saudi-Arabia, Italia og Colombia.

I nabolandene våre, Finland og Sverige, toppet Sakarja kapittel 14, vers 9: «Da skal Herren være konge over hele jorden. Den dagen skal Herren være én og hans navn ett.»

Dette verset var også det mest populære i så vel Israel som Afghanistan.

1.000 språk

Den elektroniske bibelappen har støtte for over 1.000 språk og er lastet ned til 250 millioner lesebrett og smarttelefoner verden over. Bibel-appen vokser sterkt blant i flere land i Sør-Amerika, blant annet på grunn av økt tilgang på smarttelefoner og internett.

Christianity Today kan du se listen over hvilke bibelvers som er på topp i hvilket land (ekstern lenke).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter