Nyheter

Hastemøte i KrF etter «Frp-kaoset»

KrF-toppene innkalte stortingsgruppen sin til ekstraordinært møte klokken 13 i dag etter at Frp vraket flyktningforlik.

Fra KrF-apparatet sies det at møtet måtte på plass slik at stortingsgruppen kunne informeres og drøfte konsekvensene. Det betyr at KrFs ledelse nå ser svært alvorlig på samarbeidssituasjonen.

Fra KrFs ledelse skal det også ha blitt tatt kontakt med statsminister Erna Solberg direkte for å få klarhet i om begge regjeringspartiene står samlet bak et fortsatt ønske om et tverrpolitisk flyktningforlik.

LES OGSÅ: Frp torpederer flyktningforlik

KrF står sammen med Venstre midt oppe i krevende forhandlinger om statsbudsjettet. Fredag skal dessuten KrF avholde landsstyremøte i Oslo.

Kaotisk

Men partikilder mener situasjonen etter Frps dramatiske gruppemøte onsdag kveld nå er blitt kaotisk: Selv om Frp da varslet sitt eget arbeid for å samle partier rundt en mer Frp-kvesset flyktningpolitikk, så spriker signalene:

Siv Jensen lyder samarbeidsvennlig, Per Sandberg gjør det ikke, og andre uttalelser fra partiet ligger «sånn midt i mellom».

LES KOMMENTAREN: Frp med rått spill

Alle de fire ikke-sosialistiske partiene forsikrer at budsjettforhandlingene går sin gang. Men møter lot likevel vente på seg – og starter først klokken 15.00 i dag.

Involverte aktører sier det trengs avklaringer. For dersom det ikke blir tverrpolitiske løsninger om en justert asylpolitikk for tiden som kommer, kan ansvar bli lagt på de fire som forhandler om statsbudsjettet. Der skal trykket alt være krevende nok.

Hareide etterlyser

KrF-leder Knut Arild Hareide etterlyste alt like etter Frps gruppemøte onsdag en klargjøring fra Frp om hvor ferden går:

– Det er uklart hva partiet nå vil, men jeg synes uansett der naturlig å utfordre Siv Jensen til å tenke seg om. Jeg forstår Erna Solbergs oppfordring fra i dag om at det haster med tiltak. Nå trenger også jeg litt tid til å få undersøkt hva Frp nå ønsker, sa han til Vårt Land onsdag kveld.

LES OGSÅ: 160 organisasjoner ba regjeringen snu

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter