Politikk

Hareide i ekstremvær etter Listhaug-kallenavn

Knut Arild Hareide møter tøffe ord og sjikane etter at han brukte bibelord mot «ekstremværet Sylvi Listhaug». Også på Listhaugs egen Facebook-side.

KrFs leder opplever nå selv et ekstremvær i sosiale medier. Innvandringskritikere og sinte tilhengere av Frp og Sylvi Listhaug reagerer på Hareides innledende ordspill i talen til partiets landskonferanse lørdag.

– Det er bra at ekstremværet Tor har løya. Men jeg vet ikke om ekstremværet Sylvi Listhaug har løyet helt ennå, sa Hareide innledningsvis.

Han hentet også frem ord fra Bibelen og mente «La ikke hjertet bli grepet av angst» var motvekt mot frykt som også Listhaug bidrar til.

DETTE SA HAN: Hareide: Ekstremværet «Sylvi Listhaug» har ikke løyet


Guttungen må snart få seg en smokk så han blir stille på Stortinget!

– Olav K Hageberg i kommentarfelt


Kommentarfelt koker

Vårt Lands nettreportasje om hendelsen ble delt av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug på hennes Facebook-profil.

Kommentarfeltet koker nå over av støtte til henne selv, og inkluderer krasse utsagn mot Hareide.


Og hva Hareide angår - en liten dusj Radar insektspray skulle gjøre susen...

– Arne Roar Danielsen i kommentarfelt


Også i kommentarfelt i Vårt Land og avisen Dagen reageres det mot Hareides ordvalg og bibelbruk.

Hareide selv var mandag utilgjengelig og kunne ikke kommentere reaksjonene. Andre i KrF-toppen avsto fra å kommentere, men partiapparatet hadde merket seg stormen i sosiale medier etter talen hans.

LES OGSÅ: KrF kan sende Frp ut av regjering

Raseri mot KrF

Innvandringsministeren får gjerne 2-300 kommentarer fra støttespillere når hun deler en artikkel om sitt eget virke på Facebook. Men etter Hareides utfall om «ekstremværet Sylvi Listhaug» var det årsrekord og over 700 kommentarer på ett døgn.

Det er særlig partiets egne velgere som kaster seg inn med bemerkninger og kommentarer for å løfte Frp-toppene.

Listhaug får sterk oppmuntring etter uttalelsen fra Hareides side. Raseri mot KrF kommer til syne i fullt monn.

LES OGSÅ: Hareide: SVs adjø gir større muligheter

– Bibelbruk er mobbing

Vårt Land har gjennomgått de over 700 kommentarene. Svært mange Listhaug-tilhengere anser bibelbruken fra Hareide som mobbing. Flere skriver at KrF-lederen gjør dem «kvalm».

Ord som «fjott», «politisk judas» og «fariseer» er å finne i utbruddene mot KrF-lederen.


Gratulerer Sølvi du gjør en kjempejobb, K A Hareide oppfører seg som en drittunge

– Brit Selvik Larsen i kommentarfelt


Ved siden av nedsettende og sjikanerende ord, er det også kommentarer som på nøkternt grunnlag arresterer Hareide for at uttalelsene hans om Listhaug ikke er «kristelige».

Påstandene er blant annet disse: «Hareide bruker Guds ord til å skape billige poenger», «KrF krever at andre skal ha høy moralsk standard, men synker selv ned på et lavmål», «Kristne personer skal ikke rakke ned på sine medmennesker» og «Vi er fleire som no forlet KrF- kan ikkje tåle slik behandling av medmenneske!».

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk