Nyheter

– Har ikke noe i skolen å gjøre

– Ville kun brukt det i skolen for å trene kritisk tenkning, mener Human-Etisk Forbunds fagsjef om «Veien til lykke».

– Vi er generelt skeptisk til å bruke materiell med misjonerende formål i skolen, skriver fagsjef i HEF, Bente Sandvig, i en e-post til Vårt Land.

– Her er det i tillegg problematisk at det er skjult, eller i hvert fall ikke opplagt hvem som er avsender, fortsetter hun.

Sandvig synes at deler av stoffet som presenteres på Veien til lykke ser «allmennmennesklig og tilforlatelig nok ut», men at det ikke har noe i skolen å gjøre.

DETTE ER SAKEN: Scientologikirken vil inn i norsk skole

Relevant å vise fram

Scientologi er ikke et godkjent trossamfunn i Norge, men Sandvig synes det likevel er relevant å påpeke at de finnes og vise fram arbeidsmetodene deres, siden det er sannsynlig at flere elever kan komme i kontakt med dem.

– Den eneste måten jeg kunne ha tenkt å bruke materialet i skolen ville være i en kontekst hvor temaet var kritisk tenkning, og da ville oppgaven være å finne ut hvem som var avsender og hva avsender sannsynligvis ønsker å oppnå siden de ikke tydelig står fram som avsender, sier hun.

LES OGSÅ: Dette er scientologene

– Ønsker å gi et bidrag

Geir Winje er dosent i religionsvitenskap ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Han mener at Veien til lykke ikke er skjult misjon for Scientologikirken.

– De vil gi et bidrag, på samme måte som andre religioner eller religiøse strømninger vil bidra med sitt. Noen vil ha mindfulness og yoga inn i skolen, og vi kan diskutere om det er bra eller ikke. Veien til lykke er akkurat like diskutabelt som disse andre - men skjult eller åpen misjon i klassisk forstand er det vel bare Den norske kirke som driver med i form av skolegudstjenester, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter