Nyheter

Graham: – Be for Trump

Billy Grahams sønn Franklin Graham satt på gjerdet helt fram til presidentvalget og ba til slutt velgerne gjøre seg opp sin egen mening. Nå ber han amerikanerne legge valgspliden bak seg.

Franklin Graham, sønnen og arvtakeren til den verdenskjente evangelisten Franklin Graham, la ut et innlegg på sin Facebook-profil kort tid etter at det ble klart at Donald Trump blir USAs neste president. I innlegget skriver han at USA nå står overfor den vanskelige oppgaven med å komme sammen igjen etter den svært så splittende presidentkampanjen.

– På tide å legge det bak seg

«Dette valget har vært langt, det har vært tøft og det har vært splittende. Det er på tide å legge dette bak oss», skriver Graham.

«Nå er det på tide å komme sammen i enhet og arbeide sammen. Vår nasjon har så mange problemer som må løses. Enda viktigere er de åndelige behovene til landet vårt. Enten vi er rike eller fattige, uten Jesus Kristus er vi desperate i nød, de fattigste av de fattige. Vi kan ikke se bort fra hans hånd og hans øverste myndighet».

– Hold dere for nesa og stem

Selv ventet Graham til siste sving med å mene noe sterkt om presidentkandidatene. Da gikk han ut og anbefalte kristne å «holde seg for nesa» og stemme etter egen overbevisning. I forlengelsen av dette sa han også at han mener at Trump har forandret seg og at «Gud arbeider i hans (Trumps, red.anm.) hjerte og i hans liv». Graham mener USAs framtid står på spill fordi sekularistiske krefter tar over.

Graham har brukt store deler av året på å reise rundt til hovedstedene i samtlige 50 delstater i USA på sin «Decision America Tour». Formålet var å holde bønnemøter ved de politiske maktsentra i byene. Selv om valget i USA er avgjort, mener han behovet for å engasjere seg i bønn er like viktig nå som før valget.

«Én ting er sikkert, vi trenger å be for vår nye president, visepresident og våre andre ledere hver dag, enten vi er enige med dem eller ikke. De trenger Guds hjelp og veiledning. Det er min bønn at vi vil virkelig være ‘en nasjon under Gud’», skriver han.

– Media forstod ikke «Gud-faktoren»

Etter at Trump ble erklært som vinner av valget, uttalte Graham at amerikanske medier ikke forstod «the God factor» som, ifølge kristenlederen, ble utslagsgivende for utfallet.

LES OGSÅ: Trump holder mediene på armlengdes avstand

Les mer om mer disse temaene:

Kristelig Pressekontor

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter