Politikk

Gir Listhaug konvertitt-råd

UDI og UNE bør droppe teoretiske kunnskapstester og oftere søke råd hos religiøse eksperter, mener KrF.

En utredning av hvordan konvertitter som søker asyl behandles. Det var et av punktene i samarbeidsavtalen mellom regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF fra 2013. KrF var særlig bekymret for om utlendingsmyndighetene hadde god nok forståelse for hva det vil si å skifte tro.

LES OGSÅ: Kommunegave fikk familien til Norge

Over to år senere har lite skjedd, mener Geir Toskedal (KrF).

– Det har gått unødvendig lang tid, og lite er gjort selv om vi har presset på både justisminister Anders Anundsen og tidligere statssekretær Jøran Kallmyr, sier han.

Stille sterkere

I februar var Toskedal i møte med innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

– Vi opplevde at hun tok dette alvorlig. Vi har hatt en god dialog og hun har skjønt at noe må gjøres. Det ser ut til at noe kan skje når Listhaug nå er involvert, sier han.

I forrige uke sendte KrF over sine forslag til hvordan utlendingsmyndighetene kan stille sterkere når de skal behandle saker som handler om konvertering.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Religiøs kompetanse

Her er rådene:

* Søk oftere råd fra organisasjoner som har spisskompetanse på religiøse miljøers situasjon, som for eksempel Åpne Dører.

* Teoretiske kunnskapstester er ikke nok. Legg heller til rette for møtepunkt mellom asylsøker og utlendingsmyndighet og trekk inn objektive ressurspersoner med kompetanse på tro.

* Sett ned et råd med representanter for kirke- og trossamfunn som kan være en ressurs for utlendingsmyndighetene.

LES OGSÅ: Samlet inn penger til flyktning som så familien drukne

Utlendingsmyndighetene har tidligere uttalt at de er bekymret for at asylsøkere påstår at de har blitt kristne for å øke sjansene for å få asyl.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk