Nyheter

Fullt på familie-
bibelskole

Langt fra alle som søkte fikk plass på Misjonssambandets tre måneder lange familie-bibelskole i Kenya.

Når kalenderen viser kulde og skiføre, reiser en stor gruppe voksne og barn til Nairobi, Kenyas hovedstad, for å lære mer om misjon, bibel og bønn. Første kull på kortskolen, som har fått prosjektnavnet Teft familie, teller 23 barn og 14 voksne. Teft står for Tent for å tjene.

Bladet Utsyn melder at langt fra alle som søkte fikk plass på familiebibelskolen som starter opp i januar.

Det var i 2015 at hovedstyret i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) vedtok at organisasjonen ønsket å etablere en familiebibelskole som skulle strekke seg over tre måneder og der oppholdet skulle legges til et av landene man driver misjon i.

LES OGSÅ: NRK Lar deg være flue på bibelskoleveggen

Godt liv

– Vi ser en trend. Mange norske familier ønsker å stanse opp og gjøre noen verdivalg, ta seg tid til å roe ned og lese Bibelen sammen, sa generalsekretær Øyvind Åsland for to år siden, og la til:

– Vi vil tilby undervisning i tre måneder vår og høst, for både store og små, ta opp hvordan familiene kan leve et godt liv sammen og hvordan ekteskapene kan styrkes. Og så blir det selvsagt mye undervisning om misjon.

Skolen er plassert på den norske skolen som Misjonssambandet allerede driver i Nairobi. Denne skolen er godkjent av norske myndigheter, så de ­familiene som tar med seg skole­barn til Nairobi, får plassere­ elevene sine her i de tre månedene Kenya-oppholdet­ varer.

LES OGSÅ: Færre trofaste givere enn før

Tilhørighet

NLM er åpne på at de deltagerne som allerede ikke har tilknytning til misjonsorganisasjonen, kan få det gjennom Kenya-oppholdet:

«Vi tror også på en synergi­ mellom skolen og NLM sitt ­arbeid i Norge. NLM har et stort arbeid og bredt nettverk i Norge,­ og vi kan hjelpe dere til å finne­ en plass å høre til i Norge, men også støtte dere i arbeidet dere eventuelt går inn i lokalt når dere kommer hjem», skriver NLM i en presentasjon av Teft.

– Opplegget vårt vil forhåpentligvis inspirere og gjøre enkeltmennesker og familier­ tent for å tjene, poengterer Janne og Rune Mjølhus, som har ­ansvaret for å bygge opp familie­bibelskolen.

En familie betaler 12.000 kroner i måneden for kost og losji. Utgifter til barnehage- og skole­plasser kommer i tillegg.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter