ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Frykter eggdonasjons-ja blir surrogati-ja

Denne våren kan eggdonasjon få tommelen opp fra Norges tre største partier. KrF og Sp frykter frislipp vil bane vei for surrogati.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Aller først frykter jeg at veien ikke er lang fra eggdonasjon til embryodonasjon. Deretter er veien veldig kort til surrogati, sier Senterpartiets helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe.

Bioteknologi-debatten er i ferd med å gå varm i det politiske Norge – med bevegelser mot liberalisering i både Arbeiderpartiet og Høyre.

Mens krefter i Høyre vil at partiet skal slå følge med Ap og Frp i deres ja til eggdonasjon, foreslår Ap i sitt ferske programutkast nå også å hjelpe enslige til å få barn.

– Aleneforeldre kan være gode omsorgspersoner. Det erfarer vi i dagens Norge. Kun tre av fire barn bor med begge foreldrene i dag, sa leder av Aps programkomité Hadia Tajik til Aftenposten lørdag.

Bio-debatten

  • Det er duket for flere bioteknologiske slag denne våren: Den lenge ventede bioteknologimeldingen skal komme og i både Ap og Høyre kan det bli store debatter.
  • Høyre har lenge vært splittet i spørsmålet om eggdonasjon. I førsteutkast til nytt partiprogram er partiets nei til eggdonasjon foreløpig fjernet. Flere profilerte Høyre-kvinner ber nå helseminister Bent Høie (H) om å si ja til eggdonasjon.
  • Ap har allerede sagt ja til eggdonasjon. I sitt nye programutkast foreslår de nå også å gi single kvinner rett på assistert befruktning.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer