ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Frps «vinnersak» på gyngende grunn

Asylsaken gjør Frp utsatt for store svingninger og gir dem ikke automatisk suksess, mener valgforsker. Partiet går på gallupsmell.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

På Vårt Lands ferske Norstat-måling lander Frp på 14,6 prosent. Tilbakegangen siden desembermålingen er på hele 4,6 prosentpoeng og er innenfor det statistisk sikre.

– Det kan se ut som om Frp stanger hodet litt i taket. Den tendensen har vi sett på flere målinger i det siste. Tallene kan tyde på at Frp er på vei nedover igjen, sier valgforsker Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo.

I praksis er Frp tilbake ved den oppslutningen som partiet hadde i oktober i fjor. Det var da flyktningstrømmen tiltok for alvor og regjeringen skulle legge frem sitt tilleggsbudsjett. På den tiden startet også Frps egenmarkeringer mot opplegget for et flyktningforlik.

– Jeg er ikke overrasket over galluptallene. Partier får ofte en korreksjon etter lenge å ha gått fremover på enkeltmålinger. Derfor er jeg ikke bekymret, sier Frps parlamentariske leder, Harald T. Nesvik, som fikk oppgaven med å kommentere tilbakegangen.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer