Nyheter

– Frp kan tape grassat

Flyktningforliket setter Fremskrittspartiet i en veldig svak posisjon foran kommunevalgkampen, mener forsker på lokaldemokrati

– Den verste posisjonen Frp kan havne i foran lokalvalget er om Stortinget vedtar et tall som ligger rundt smertegrensen, uten at partiet trekker seg ut av regjeringen, sier Geir Conrad Tufte, forsker på lokaldemokrati ved Høgskolen i Østfold.

Fremskrittspartiet har brutt ut av forhandlingene, men akkurat nå sitter de andre partienes parlamentariske ledere og diskuterer hvor mange syriske flyktninger Norge skal ta i mot.

LES OGSÅ: KrF: – Vi forholder oss til sittende regjering

– Dette er en sak Frp eier, og nå spiller de hardt på hjemmebane, men partiet er også presset, sier førstelektoren.

For selv om han mener velgerne i stor grad skiller mellom partiene lokalt og nasjonalt, kan utgangspunktet foran valgkampen bli vanskelig.

I skvis

– De kan tape grassat på dette. Sitter de i regjering vil de måtte forsvare politikk de ikke støtter. Det er ingen partier gode på.

– Innvandring er blant de viktigste sakene for Frp i valgkamp, men sitter de fremdeles i en regjering som sier ja til syriske flyktninger vil de andre partiene kunne bruke det for alt det er verdt. De vil kunne gjenta igjen og igjen at dette er noe Frp har vært med på.

LES OGSÅ: Frp kan ikke stille kabinettspørsmål

Kan spille dobbeltspill

Tufte mener Frp dobbeltkommunisere, med å påpeke at de ikke har støttet forliket, og ved å fokusere motstanden lokalt i kommuner og fylker.

– Det gjorde de med pensjonsforliket, og lyktes med det, men i denne saken er det vanskeligere. Her vil de bli straffet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter