ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Frimodig kirke fighter for flere valgmenigheter

Kirkerådets leder har forståelse for at prester og andre som er skuffet etter vedtaket om vigsel av likekjønnede, nå danner Frimodig kirke.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

Mandag var 160 mennesker, derav halvparten prester i Den norske kirke, samlet i Storsalen i Oslo til stiftelsesmøte for Frimodig kirke. Nettverket vil «etablere en supplerende tilsynsordning som gir både ansatte og menigheter pastoral støtte». Frimodig kirke vil også utvide ordningen med valgmenigheter.

Ikke motpol til Åpen folkekirke

Ifølge initiativtakerne skal Frimodig kirke ikke være en motpol til Åpen folkekirke. Hensikten er heller ikke å stille lister ved kirkevalg.

– For meg er dette ikke snakk om en kirkepolitisk maktposisjon, men om å støtte prester og andre som trenger frimodighet i sitt daglige arbeid i Den norske kirke. Jeg vil gi mot til de som ønsker å bli i Den norske kirke, og som står på det klassiske ekteskapssynet, sier Svein Granerud til Vårt Land.

Frimodig kirke

  • Mandag ble det holdt stiftelsesmøte for Frimodig kirke - Nettverk for bekjennelse og fornyelse i Den norske kirke.
  • Nettverket dannes som en reaksjon på Kirkemøtets vedtak om vigsel av likekjønnede. Initiativtakerne legger vekt på at Frimodig kirke primært skal være en kirkelig kamporganisasjon, men et støttende fellesskap for «bekjennelse, disippelskap og fornyelse i Den norske kirke».
  • Nettverket er åpent for menigheter, organiserte grupper og fellesskap, ansatte og frivillige med lederoppgaver i Den norske kirke og som identifiserer seg med nettverkets basis og formål. Også personer som «ikke lenger er tilknyttet Den norske kirke, men som ønsker å være til støtte og oppmuntring for vårt nettverk», kan være medlemmer.
  • Kilde: Vårt Land

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer